14 odličij na SP v jazzu in modernu 2016

Wetzlar (Nemčija) – 23. do 30. 10. 2016 – Svetovno prvenstvo v jazzu in modernu 2016


Slovenski plesalci so se s SP v Slovenijo vrnili s 14 osvojenimi odličji, med njimi s 6 najžlahtnejšega leska. V bližini Frankfurta se je v 8 tekmovalnih dneh za nazive svetovnih prvakov merilo 1700 plesalcev iz 27 držav, slovenska reprezentanca je štela 123 članov, vodja ekipe je bila Mimi Marčac Mirčeta.


Naslove svetovnih prvakov so si priplesali Staša Tušar (PK Urška LJ) med solistkami v jazzu, Matej Voušek (D Kazina) med jazz solisti in članska jazz mala skupina Bring on the man (PK Miki Domžale). Mateju je na stopničkah družbo delal Tian Čehić (PK Bolero LJ), ki se je ovenčal z bronom. Pa tudi pri jazz malih skupinah smo se veselili dvojnega zmagoslavja, saj so si naslov svetovnih podprvakov priplesali člani skupine First and last dance (PK Bolero LJ). Zelo uspešni pa so bili tudi predstavniki v modernu. Solistka Staša Tušar (PK Urška LJ) je zlatu iz jazza dodala 3. mesto v modernu, na stopničkah pa sta bila tudi kar dva solista Jan Ravnik (PK Bolero LJ) novi podprvak in njegov klubski kolega Matic Bizjak za osvojeno 3. mesto.


Veliko veselja pa so k članskim uspehom dodali tudi mladinci. V modernu sta si naslova mladinskih svetovnih prvakov priplesala solista Neja Horvat (PK Urška LJ) in Michel Kany Obenga (ŠPD Pro dance studio LJ). Slednji si je zlato medaljo priplesal tudi v disciplini jazz solo mladinci, medtem ko se je Neja Horvat v jazzu okitila s srebrno medaljo. Do naslova mladinskih svetovnih podprvakov pa so priplesali tudi jazz dvojica Inja Orel in Neja Horvat (PK Urška LJ) ter modern formacija Pac-man (D Kazina).


Vsem dobitnikom medalj in tudi ostalim udeležencem svetovnega prvenstva ter seveda njihovim trenerjem in koreografom iskreno čestitamo.


Vse uvrstitve slovenskih plesalcev najdete v rubriki Rezultati.