Odličnost slovenskih plesalcev na EP v Pragi

Praga, 5. do 8. 6. 2017Evropsko prvenstvo v baletu, jazzu in modernu 2017

V praški Areni Sparta se je v štirih dneh na plesišču Evropskega prvenstva v baletu, jazzu in modernu 2017 zvrstilo 1043 plesalcev iz 20 držav. Plesali so za naslove evropskih prvakov. Slovenska reprezentanca je štela 63 članov, posegli so po treh zlatih in bronasti medalji v mladinski kategoriji ter štirih zlatih, dveh srebrnih in bronasti medalji v članski kategoriji.

Dvakrat je med mladinskimi solistkami slavila NEJA HORVAT (PK Urška Ljubljana), ki je konkurenco ugnala tako v jazzu kot v modernu. Na najvišjo stopničko je priplesala tudi modern mladinska formacija ELIMINATION (PK Bolero Ljubljana). Na tretje mesto se je uvrstil mladinski modern solist MIHA FLORJANC LUKAN (D Kazina).



Prvenstvo so zaključili člani. V dvorani se je bil boj med Slovenci, Nemci in Norvežani, ki so se najuspešneje izmenjavali na stopničkah. Med jazz solisti je s 7 prvimi mesti slavil TIAN ČEHIČ (PK Bolero LJ), solistke so se razvrstile na 4. mesto KLARA SENICA (PK Miki Domžale) in 6. mesto PETRA RAVBAR (PK Bolero LJ), pri jazz dvojicah smo imeli dvojno zmagoslavje, novi prvakinji sta NEJA HORVAT in INJA OREL (PK Urška LJ), podprvakinji pa PETRA RAVBAR in ANJA JERŠAN (PK Bolero LJ), prepričljivo smo dobili zmagovalce tudi med jazz malimi skupinami, kjer se je skupina FIGHT FOR GOLD (PK Bolero LJ) povzpela na najvišjo stopničko. Zelo uspešni so bili tudi tekmovalci v disciplini modern. Novi evropski prvak med solisti je postal MATIC BIZJAK (PK Bolero LJ), Tian Čehič (PK Bolero LJ) se je uvrstil na 4. mesto. Med dvojicami smo imeli ponovno dvojne stopničke, podprvaka sta PETRA RAVBAR in TIAN ČEHIČ (PK Bolero LJ), bron pa sta si priplesali SARA PERKO in EVA GORJUP (PK Miki Domžale). Za še popolnejši izkupiček je na koncu poskrbela še mala skupina LETTING GO AND MOVING ON (PK Bolero LJ).


Slovensko himno pa smo poslušali tudi v čast jazz članske 2 skupine PARIS (PK Bolero LJ).

Čestitamo dobitnikom medalj kot tudi ostalim članom reprezentance za odlične nastope ter seveda koreografom in trenerjem za odlično opravljeno delo.