Ples zmagovalcev pripadel Slovencem

Riesa, Nemčija – 21. do 26. 11. 2016

V Erdgasareni v nemški Riesi se je v soboto s slovenskim zmagoslavjem zaključilo Svetovno prvenstvo v show danceu . Pod vodstvom Katje Glažar je bila tam tudi slovenska odprava, ki je štela 210 članov. Sicer pa se je za naslove prvakov potegovalo 1900 plesalcev iz 20 držav.

Zadnji tekmovalni dan so bili članski slovenski plesalci v boju za medalje kar v 4 disciplinah. Prva se je na oder povzpela solistka Staša Tušar (PK Urška LJ), ki je odlično opravila s svojim nastopom in postala svetovna podprvakinja. Med malimi skupinami smo navijali za dve, do naslova svetovnih podprvakov je priplesala In search of a soulmate (PK Bolero LJ),

Photo: (c) Tony Maher/Fotostudio Schröter - IDO FB

na odličnem 4. mestu pa prvenstvo zaključila Last 10 seconds (PK Forma).

Foto: arhiv MTP - Katja Glažar

Tudi med solisti smo imeli dve železi v ognju, posrebril se je Jan Ravnik (PK Bolero LJ), z bronom pa se je okitil njegov klubski kolega Tian Čehič. Za vrhunec prvenstva so spet poskrbele formacije. Z velikim zmagoslavjem Slovencev. Vrh prestola so zasedli Spinal cord (PK Bolero LJ), tik pod stopničkami,

Foto: arhiv MTP - Katja Glažar

na 4. mestu, pa so tekmovanje zaključili Vulture (PK Miki Domžale).

Foto: arhiv MTP - Katja Glažar

Zelo uspešni so bili tudi mladinci. Mala skupina Dandelions – Taraxacum officinale (PK Bolero LJ) si je priplesala naslov mladinskih svetovnih prvakov. Novi mladinski svetovni podprvaki so solistka Neja Horvat (PK Urška LJ), Michel Kany Obenga (ŠPD Pro dance studio LJ) in formacija Story through my eyes (PK Bolero LJ), medtem ko se je Maša Pušnik (D Kazina) med solistkami uvrstila na 3. mesto. V finalu pa so plesali tudi formacija Centipede (PK Miki Domžale) z uvrstitvijo na 4. mesto, mala skupina Elimination (PK Urška LJ) s končnim 5. mestom in solistka Neli Crnkovič (D Kazina), ki je zasedla 6. mesto.

Lana Klemen (D Kazina) je med deklicami ubranila naslov otroške svetovne prvakinje. Medaljo, in sicer za 2. mesto, si je priplesala mala skupina Style your fashion line (D Kazina) in 3. mesto formacija It happened at sea (D Kazina).

Čestitamo vsem plesalcem in njihovim trenerjem in koreografom.