Napovednik dogodkov

VABLJENI NA VRHUNSKO PLESNO PRIREDITEV

25.3.2014
Od petka, 11.04. do nedelje, 13.04.2014 bo v Marmorni dvorani Gospodarskega razstavišča potekalo mednarodno plesno tekmovanje z nazivom Ljubljana Open. Poleg elitne članske kategorije se bodo v standardnih in latinsko ameriških plesih pomerili plesalci vseh starostnih kategorij, od najmlajših pionirjev, ki štejejo komaj 8 let, do seniorjev, kjer so nekateri tekmovalci starejši od 60 let. Novost letošnjega tekmovanja je ples na vozičkih. To bo prvo mednarodno tekmovanje v tej disciplini v Sloveniji. Pričakujemo udeležbo okoli 450 parov, seveda pa si od najboljših slovenskih parov obetamo kar nekaj odmevnih rezultatov.

Vstopnice, po ceni petek 10 EUR, sobota ali nedelja 15 EUR in za vsakih 10 oseb- 1dodatna vstopnica brezplačno, bodo na voljo v plesni šoli Urška od 28.marca 2013 dalje ter na dan prireditve na blagajni Gospodarskega razstavišča.

Rezervacija vstopnic in vse dodatne informacije : natasa.ambroz@siol.net ali na gsm: 040214774.

Vabljeni na vrhunsko plesno prireditev.
več »

Slovenska Bistrica bo gostila najboljše plesne pare v standardnih plesih

15.1.2014
V športni dvorani SŠ Slovenska Bistrica se bodo na letošnjem državnem prvenstvu v standardnih plesih pomerili najboljši slovenski plesni pari.

V soboto, 25.01.2014, bo v športni dvorani SŠ Slovenska Bistrica potekalo letošnje državno prvenstvo v standardnih plesih. Organizator letošnjega prvenstva je  Plesna zveza Slovenije.  Na prvenstvu bo tekmovalo preko 45 najboljših slovenskih plesnih parov iz 18 slovenskih plesnih klubov, v starostnih kategorijah od mlajših pionirjev do seniorjev. Tekmovanje bo potekalo v dveh delih. Popoldanski del se bo začel s polfinalnimi tekmovanji ob 16.00 uri. Na večernem delu, ki se bo začel ob 18. uri, se bodo plesni pari pomerili v finalnih predstavitvah. Razglasitev letošnjih državnih prvakov v standardnih plesih za leto 2014 bo predvidoma ob 20. uri. Diplome in medalje bo novim državnim prvakom v posameznih kategorijah podelil predsednik Plesne zveza Slovenije, mag. Drago Šulek.
več »

V prireditveni dvorani plesne šole Bolero se bodo na državnem prvenstvu v plesu na vozičku pomerili najboljši slovenski plesni pari

15.11.2013
V soboto, 14.12.2013 bo v plesni dvorani PŠ Bolero na Dunajski 49 v Ljubljani potekalo drugo državno prvenstvo v plesu na vozičku. Organizator letošnjega prvenstva je Zveza za šport invalidov Slovenije, Plesna zveza Slovenije ter Plesni klub Zebra. Na prvenstvu bo tekmovalo 16 najboljših slovenskih plesnih parov na vozičkih v zahtevnostnih kategorijah od začetnikov do selekcije, kjer se v tujini tekmuje tudi za svetovni pokal. Kategorije so razdeljene na stopnjo poškodbe, ki jih uvrščamo v dva različna razreda. Razred 1 so večinoma plesalci z višjo poškodbo oz. bolj omejeno gibljivostjo. Razred 2 pa so plesalci z nižjo poškodbo oz. manj omejeno gibljivostjo. Razredi se delijo tudi na kombinacije, kjer so možnosti da plešeta dva vozička skupaj (DUO ples), ali pa kombinacija stoječega plesalca in plesalca na vozičku (COMBI ples).
Začetniki tekmujejo v treh plesih: angleški valček, quickstep, samba.
Amaterji tekmujejo v 8-ih plesih:
Standardni: angleški valček, tango, dunajski valček, quickstep.
Latinskoameriški: samba, cha cha cha, rumba, jive.
Selekcija tekmuje v 10-ih plesih:
Standardni: angleški valček, tango, dunajski valček, slow fox, quickstep.
Latinskoameriški: samba, cha cha cha, rumba, paso doble, jive.

Tekmovanje se bo začelo ob 11. uri in se zaključilo z razglasitvijo prvakov okoli 13. ure. Medalje bo novim državnim prvakom v posameznih kategorijah podelil /-a predstavnik Zveze za šport invalidov Slovenije. Ob 14. uri bo Plesni klub Bolero nadaljeval s kvalifikacijskim tekmovanjem projekta Slovenska plesna liga v vseh starostnih kategorijah, disciplinah in razredih.

Predstavnike medijev in samostojne fotografe prosimo, da se za spremljanje prvenstva za tekmo z vozički akreditirajo na PIAR: Nina Wabra Jakič: 051 649 100, e-pošta pkzebra@gmail.com), za KV tekmovanje v ST in LA plesih pa na: 031 219 523, e-pošta info@bolero.si, najkasneje do četrtka, 12. 12. 2013 do 12. ure.


Vljudno vabljeni!
Plesna zveza Slovenije
več »

PILOTNI PROJEKT_NOVA MOŽNOST TEKMOVANJ!

11.11.2013
Projekt je nastal v okviru sekcije standardnih in latinskoameriških plesov in k sodelovanju so vabljeni plesni klubi, plesne šole, plesni vaditelji, učitelji in/ali trenerji, ki imajo diplomo o strokovni usposobljenosti in/ali so člani ZPVUTS. Namen projekta je vključitev plesalcev in plesalk, ki so trenutno brez plesnega partnerja in jih ta plesna zvrst navdušuje.

Projekt razpisuje tri tekmovalne kategorije (solo, par in skupina) in tri starostne kategorije (pionirji (mp+p), mladinci (mm+m), člani (sm+čl+sen)) s tekmovalnimi plesi za solo in pare.

S tekmovanji bi pričeli v prvi polovici leta 2014. Več informacij najdete v dokumentu PILOTNI PROJEKT sekcije SLP.

Vse, ki vas zanima sodelovanje v tem projektu, ali če potrebujete več informacij ali pojasnilo vas prosimo, da stopite v kontakt z strokovno vodjo pri sekciji SLP, gospo Natašo Ambrož (email: natasa.ambroz@siol.net  ali 040 214774).več »

Vabilo na strokovne licenčne seminarje

7.8.2012
Vabimo vas, da se udeležite strokovnih licenčnih seminarjev organiziranih v avgustu 2012:

-          Za področje SLP 21. 8. v Mariboru in 22. 8. 2012 v Ljubljani
-          Za področje MTP 24. 8. 2012 v Ljubljani
-          Za področje PLR 25. 8. 2012 v Ljubljani
-          Za področje RNR 26. 8. 2012 v Ljubljani

Na seminar se prijavite na strani http://www.plesna-zveza.si/zpvuts-215393/izobrazevalni-seminarji/ 

Ti seminarji bodo organizirani preko ZPVUTS-PZS-OKS-OLYMP, prijave bodo obvezno preko spletnih aplikacij. Udeležba na vseh omenjenih licenčnih seminarjih je za člane ZPVUTS brezplačna.
več »

Rok prijave na junijska turnirja sekcije SLP

30.5.2012
Rok prijave plesnih parov za KVR turnir, ki bo potekal v soboto 9.junija 2012 v organizaciji PK Urška Ljubljana je do petka, 1.junija 2012 preko spletne aplikacije PZS.

Rok prijave plesnih parov za mednarodno tekmovanje WDSF KRŠKO OPEN in KV turnir, ki bo potekal v soboto 16.junija in  nedeljo 17.junija 2012 v organizaciji PK Lukec Krško je do sobote, 9.junija 2012 preko spletnega obrazca http://sites.google.com/site/krskoopenslo/entry-form .
več »

Roki prijav na tekmovanja sekcije SLP

30.3.2012
Na spletni strani pod sekcijo standardni in latinskoameriški plesi so vam na voljo aktualni razpisi prihajajočih tekem, medtem ko se lahko podrobneje v aplikacijskem sistemu seznanite s številom prijavljenih za določeno tekmo.
več »