Breakerji uspešno zastopali Slovenijo na EP v Magdeburgu

Magdeburg, Nemčija – 9. in 10. 7. 2022 – EP v break danceu

IDO (International dance organization) je organizatorju EP v break danceu prvič dodelil licenco za samostojno tekmovanje, ki se je odvilo v Magdeburgu v Nemčiji. Prvenstva se je udeležila tudi 35-članska break reprezentanca pod vodstvom Uroša Skulja.

Prvenstva v break danceu se v skladu s tekmovalnim pravilnikom organizirajo za mlajše in starejše mladince ter absolutno konkurenco – člane.

Med člani se je najvišje – na 4. mesto – uvrstil Tilen Grašič (ŠKD Bast, LJ), ki je v dvoboju za 3. mesto moral priznati premoč Nemcu Rezi Zobda in žal je tik pod zmagovalnim odrom obstala tudi solistka Nives Žlof Androjna (ŠKD Bast, LJ), medtem ko pa sta si omenjena plesalca s soplesalci crew-a Bastarts crew (ŠKD Bast, LJ) vendarle pridvobojevala tudi bronasti medalji.


Uspešnejši pri zbiranju medalj so bili mlajši in starejši mladinci. Na najvišjo stopničko se je povzpela solistka starejša mladinka Leila Zemljič Novak (ŠKDPS Tina, LJ),

njena mlajša klubska kolegica Keira Harley pa je osvojila 2. mesto.


2. mesto si je pridvobojeval tudi solist starejši mladinec Gašper Dimnik (PK Bit, Kranj),


medtem ko sta si stopničke pribreakala kar dva mladinska crew-a The Chosen Ones (PK Zeko, MS) z. 2. in Funky Rockerz 1 (ŠKDPS Tina, LJ) s 3. mestom.

Vse ostale tudi vrhunske rezultate slovenskih plesalcev lahko najdete v zavihku Mednarodni rezultati na spletni strani PZS.

Iskrene čestitke vsem plesalcem, trenerjem in koreografom.

Uživajte zaslužene počitnice!

PZS – sekcija MTP