EP v šov plesih in SP v street dance showu v Laškem

Med 9. in 15. 11. je Slovenija v Laškem gostila kar štiri pomembna plesna tekmovanja: svetovni pokal improvizacije v umetnosti uprizarjanja, evropsko prvenstvo v show plesih, svetovni pokal v hip hopu in svetovno prvenstvo v street show plesih. V tednu dni se je na odru zvrstilo preko 2500 plesalcev iz 27 držav, nemalokrat pa je bilo slišati tudi slovensko himno.

(Parada narodov EP, foto: Jernej Šerjak)


Naši najboljši člani so bili Jakob Kavšek (PK Bolero, LJ),

(Jakob Kavšek, foto: Jernej Šerjak)

ki je osvojil svetovni pokal v improvizaciji, postal pa je tudi vice evropski prvak v show plesih. Evropski prvak je postala tudi mala show skupina, ki je plesala koreografijo Connection (PK Bolero, LJ).

(Connection_PK Bolero, LJ, foto: Jernej Šerjak)


Svetovni pokal med hip hop solistkami je osvojila Lara Brance (PD TBA, Šentjur), najboljši hip hop par sta postala Aneja Pirš in Jaša Jereb (PD TBA, Šentjur).

(Lara Brance, foto: Jernej Šerjak)


Svetovna podprvakinja v street show plesu je postala Teja Lampe (PK Bolero, LJ) s koreografijo Time. Med pari sta zmagala Maša Skočaj in Žiga Farkaš (PK Miki, Radomlje) s koreografijo One Night Stand, bron sta osvojili Tija Caserman in Vida Vurušič (PK Plesno mesto, LJ) s koreografijo Mafia. Najboljša mala skupina na svetu v street show plesu je postala skupina Dr. Plastic Fantastic (PK Bolero, LJ), srebro je šlo v roke skupini Bartenders (PK Plesno mesto, LJ). Med street show formacijami so vice svetovni prvaki postali plesalci s koreografijo It's coffee time (PK Bolero, LJ) , bron so osvojili plesalci, ki so zaplesali Burlesque (PK Plesno mesto, LJ).

(Maša Skočaj in Žiga Farkaš, foto: osebni arhiv)


Več o dogajanju v Laškem na spletni strani krovne mednarodne organizacije IDO:

https://www.ido-dance.com/news/news-details/extrao...

https://www.ido-dance.com/news/news-details/amazin...

https://www.ido-dance.com/news/news-details/dive-i...

https://www.ido-dance.com/news/news-details/a-spectacular-dance-experience-ido-european-and-world-championships-in-the-green-jewel-lasko-slovenia-concluded/