Formaciji leta 2022 sta Matangi in Hunt for success

Plesna zveza Slovenije je v petek, 24. 2. 2023, v Hiši plesa v Ljubljani podelila priznanja in nagrade Nagrajencem leta 2022.

V pravilniku je zapisano:

Vsi nominiranci prejmejo zlate plakete PZS, praviloma po eden iz vsake kategorije pa bo na prireditvi razglašen za nagrajenca leta 2022.

Kriteriji za izbor nominirancev za nagrajenca leta 2022:

• nosilci medalj z EP in/ali SP (prejmejo zlato, srebrno ali bronasto plaketo)
nominacije za nazive nagrajenec leta se v primeru, da so v posamezni kategoriji več kot 3 medaljisti z EP in/ali SP, dodeli le evropskim in/ali svetovnim prvakom. V primeru, da je kandidatov v posamezni kategoriji enako ali manj kot 3 se pri nominaciji upošteva 1. kriterij (nosilci medalj z EP in/ali SP).

NOMINIRANCI ZA FORMACIJO LETA 2022 V MODERNIH TEKMOVALNIH PLESIH so bili:

Infinity (D Kazina, Ljubljana), koreograf: Mitja Popovski – 1. mesto na SP in 3. mesto na EP v modernu

Matangi (PK Bolero, Ljubljana), koreografinja: Ana Vodišek – 1. mesto na SP in 1. mesto na EP v hip hopu

Stalker (PK Miki, Radmolje), koreograf: Erik Bukovnik – 1. mesto na SP v street dance showu

Hunt for success (PK Bolero, Ljubljana), koreograf: Matevž Česen – 1. mesto na SP in 1. mesto na EP v show danceu

Ker sta dve formaciji zmagali tako na SP kot EP hkrati pa sta bili v svoji disciplini tudi zmagovalki DP 2022, sta FORMACIJI leta 2022 kar DVE:

Hunt for success (PK Bolero, Ljubljana) in Matangi (PK Bolero, LJ)

Iskrene čestitke!