Iz Genove z dvema naslovoma mladinskih evropskih prvakov

Genova (Italija), 24. do 27. maj 2018 – Konec maja je italijansko obmorsko mesto prvič gostilo Evropsko prvenstvo v show danceu. V Genovi se je zbralo nekaj manj kot 700 plesalcev iz 12 držav, slovensko 50-člansko ekipo je vodila Živa Laterner. Vzdušje v ekipi je bilo dobro, kljub temu, da je sama organizacija nekoliko šepala. Ekipa je bila sicer zelo prijazna in ustrežljiva, a se je poznalo pomanjkanje izkušenj.

Vendar pa to naših plesalcev ni ustavilo pri doseganju zastavljenih ciljev in osvajanju medalj. Domov so se vrnili z 10 odličji, 2 najžlahtnejšega leska.

Najuspešnejša kategorija so bile solistke mladinke, saj so si vse tri slovenske reprezentantke priplesale odličje. Mladinska evropska prvakinja je tako Lana Klemen (D Kazina), podprvakinja Brigita Krašovec (PK Bolero LJ) in tretjeuvrščena njena klubska kolegica Lara Šlibar (PK Bolero, LJ).

Lara si je priplesala še dve odličji, in sicer zlato za naziv mladinskih evropskih prvakov med malimi skupinami s soplesalkami skupine Demention (PK Bolero, LJ) in srebrno odličje v dvojici s plesalko Tio Jagrič (PK Bolero, LJ).

Odlični so bili tudi člani. Solistka Neja Horvat (PK Urška LJ) in solist Tian Ćehić (PK Bolero, LJ) ter ženska dvojica Lana Smolnikar in Klara Senica (PK Bolero, LJ) z osvojenimi naslovi podprvakov, ženska dvojica Inja Orel in Ajda Razdevšek (PK Urška LJ) in mešana dvojica Tian Ćehić in Anja Jeršan (PK Bolero, LJ) s priplesanim bronom.

Izpostavili smo samo medaljiste, ostale vrhunske uvrstitve članov, mladincev in otrok pa si poglejte v rubriki Rezultati.

Iskrene čestitke vsem reprezentantom in koreografom/trenerjem!