Izjemen uspeh slovenskih show dance plesalcev na EP na Poljskem

Zakopane (Poljska) – 30. junij do 2. julij 2022 – Evropsko prvenstvo v show danceu

Po več kot dveletnem tekmovalnem postu so svojo mednarodno tekmo v živo dočakali tudi show dance plesalci. Slovenska 120-članska reprezentanca se je na tekmovanje v Zakopanah odpravila s 4 avtobusi, in sicer direktno iz medvoške športne dvorane, takoj po odplesanih finalih državnega prvenstva. Ekipo je vodila Klara Lainšček, ki je imela prvi tekmovalni dan veliko dela, saj je morala slediti nastopom slovenskih plesalcev v dveh dvoranah hkrati. V sodelovanju s PZS in vodstvom tekmovanja so uspešno rešili tudi prekrivanje nastopov ene od plesalk Bine Podjed, ki je na koncu osvojila 2. mesto med solistkami deklicami in naslov mladinskih evropskih prvakov s formacijo Sold (PK Bolero, LJ).

Slovenci so sicer domov pripeljali 8 naslovov evropskih prvakov, 8 srebrnih in bronasto odličje.

V absolutni (članski) konkurenci so novi evropski prvaki solistka Lara Šlibar (PK Bolero, LJ), ženska dvojica Lara Šlibar in Karin Ramovš (PK Bolero, LJ) ter članska formacija Hunt for success (PK Bolero LJ), evropski podprvak pa je solist Jakob Kavšek (PK Bolero, LJ).

(članska formacija Hunt for success (PK Bolero, LJ) ZGORAJ in mladinska formacija Sold (PK Bolero, LJ) SPODAJ - foto lastni arhiv)

Med mladinci so si odličje priplesali: solistka mlajša mladinka Iva Senica (PK Bolero, LJ) za osvojeno 2. mesto, solistki starejši mladinki Izabela Sušnik (PK Bolero, LJ) za 2. in klubska kolegica Nina Latin za 3. mesto, solist starejši mladinec Grega Golob (PK Šinšin, Kamnik) za 2. mesto, dvojica mlajši mladinci Tija Avdić in Taja Česen (PK Bolero, LJ) za 1. mesto in klubski kolegici Brina Belavič Pučnik in Alisa Pivk za 2. mesto, dvojica starejši mladinci Iva Senica in Zarja Čerkez (PK Bolero, LJ) za 1. mesto, mladinski mali skupini Perfekcionizem (PK Bolero, LJ) za 1. in Outlined path (PK Forma, LJ) za 2. mesto ter že omenjena formacija Sold (PK Bolero, LJ) za 1. mesto.

(mladinska show mala skupina Perfekcionizem, PK Bolero, LJ - foto Jernej Šerjak)

Tekmovali so tudi naši najmlajši. Stopničke so si priplesali solistka Bina Podjed (PK Bolero, LJ) z 2. mestom, dvojica Kristina Genorio in Maka Miškovič (PŠUK društvo Mimi, LJ) z zmago ter otroška formacija Match point (PK Bolero LJ) za 2. mesto.

Vse ostale tudi vrhunske rezultate slovenskih plesalcev lahko najdete v zavihku Mednarodni rezultati na spletni strani PZS.

V sklopu EP pa je IDO prvič in poskusno organiziral tudi tekmovanje v improvizaciji. Udeležila sta se ga dva naša tekmovalca Lara Šlibar in Tian Ćehić (oba PK Bolero, LJ), ki sta svoje delo opravila z odliko. Lara je bila okronana za prvo zmagovalko, Tian pa je zasedel 2. mesto. Splošen vtis o tovrstnem formatu tekmovanja pa je navdušenje, plesalci in gledalci se nadejajo, da bo postal ustaljena praksa in uradna nova disciplina v družini tekmovanj zveze IDO.

Iskrene čestitke vsem plesalcem, trenerjem in koreografom.

Uživajte zaslužene počitnice!

PZS – sekcija MTP