Kielce slovenske plesalce obogatile z 21 medaljami

Kielce, Poljska – 23. do 27. 10. 2018 – Svetovno prvenstvo v HH, EB in BD 2018

Pod vodstvom Robija Grmeka in Dejana Zečevića je na Poljsko na svetovno prvenstvo odpotovala 350-članska reprezentanca. Slovenski hiphoparji, breakerji in plesalci electric boogieja so se domov vrnili z 21 medaljami, med njimi s 4 najžlahtnejšega leska.

Po evropski tituli se je tudi na svetovni prestol povzpela članska hip hop formacija Kokamoe (PŠD Artifeks, LJ Šmartno),

svetovna prvakinja v članski kategoriji B-girls je postala Indi Mužič (ŠKP klub V. I. P., NG), med mladinci pa so se nazivov mladinskih svetovnih prvakov razveselili hip hop dvojica Ana Zajc in Urban Marolt (PŠD Artifeks, LJ Šmartno) in mala hip hop skupina Stamina (PD TBA).

Stopničke so si na prvenstvu priplesali tudi mladinska hip hop solistka Lia Lačen (ŠK Pro DC, NG) s 3. mestom, hip hop deček David Stojanović (PK Urška LJ) z 2. mestom, enako uvrstitev si je priplesal tudi med solisti v electric boogieju, mladinski hip hop solist Žan Zupan (ŠKDPS Špela, Tržič) s 3. mestom, otroška hip hop dvojica Lara Letnikoska in Tim Andrejek (PK Urška LJ) s 3. mestom, članska hip hop dvojica Lana Apotekar in Sara Jezernik (PD TBA) s 3. mestom, otroška hip hop mala skupina Youngsters (PK Urška LJ) s 3. mestom in članska 2 mala skupina Ray (PK Lukec Krško) z 2. mestom. Naslova svetovnih podpravkov se je razveselila članska formacija Bad tings (PK Bolero, LJ), mladinski podprvak med break solisti je postal Jaka Zorn (ŠKP klub V. I. P., NG), ki je uspehu dodal še skupinskega z Go-breakers juniors, ki so si pridvobojevali 2. mesto, med solo mladinkami je bila Petra Rajh (PK Zeko, MS) 3. Uspešni sta bili tudi preostali break članici, in sicer na 2. mestu Marjeta Tomšič (ŠKD Bast, LJ) in na 3. mestu Enia Marinič (ŠKP klub V. I. P., NG). K skupnemu reprezentančnemu uspehu pa sta svoje dodala še članska break tima The chosen ones (PK Zeko, MS) na 2. mestu in Unitiy crew (ŠPK Kreart, Grgar) na 3. mestu.

Fotografije in posnetke s prvenstva si lahko pogledate na Instagram in Facebook profilu sekcije MTP, vrhunske rezultate tudi ostalih reprezentantov pa najdete pod Rezultati.

Vsem plesalcem in njihovim trenerjem iskreno čestitamo.