Matevž Česen prejemnik Bloudkove plakete

Brdo pri Kranju, 4. 2. 2020 - Podelitev Bloudkovih nagrad za leto 2019

Bloudkova priznanja so najvišja priznanja Slovenije za področje športa. Priznanja podeljuje Odbor za podeljevanje Bloudkovih priznanj, ki mu predseduje Miroslav Cerar, tudi sam Bloudkov nagrajenec, legendarni slovenski telovadec, olimpionik, predsednik Olimpijske akademije in ambasador za šport, strpnost in fair play.

Odbor je letos podelil pet Bloudkovih nagrad in 11 Bloudkovih plaket. Letošnja podelitev je bila že 55. po vrsti. Nagrade podeljujejo od leta 1965.

Med prejemniki Bloudkove plakete tudi Matevž Česen, bivši tekmovalec PZS, sedaj pa član ZPVUTS in ZPSS, poklicni plesalec, plesni trener in koreograf v PK Bolero, LJ.

Izjava nagrajenca:

"Bloudkovo plaketo sprejmem s spoštovanjem in izjemno čustveno, saj gre za najvišje državno priznanje na področju športa. Resnično sem počaščen in še bolj presenečen, da sem prvi trener športnega plesa, ki je prejel to nagrado. Dejstvo je, da se moramo vsi, ki delamo v plesu, še toliko bolj dokazati, da nam uspe pripeljati ples na tako visoko raven.

V čast mi je, da sem lahko v družbi ostalih vrhunskih športnikov, olimpijcev in športnih delovcev, ki so priznana imena v svetovnem športnem merilu. Morda so prav lastnosti Staneta Bloudka, kot so spoštovanje, zvestoba in strast, tiste, ki so me pripeljale do te nagrade. Izpostavil pa bi še vztrajnost, ko res več ne gre pa še vedno vztrajaš, ko si povsem utrujen pa še vedno vztrajaš, ko ni več izhoda pa še vedno vztrajaš in ko padeš in še vedno vztrajaš. Hvala plesalcem in plesnemu klubu Bolero, brez njih mi to ne bi uspelo, in hvala mojim trem puncam, družinici, ki me podpira in navija zame, me čaka in se veseli skupaj z menoj vsakega upeha posebaj. Hvala mami in oči, ki me že 30 let spodbujata na tej plesni poti."

Čestitamo!