Ob zaključku sezone na SP na domačem parketu kar 29 odličij za Slovenijo

Podčetrtek, Slovenija, 28. 11. do 4. 12. 2022Svetovno prvenstvo v jazzu, baletu in modernu

IDO Slovenija, natančneje krovna plesna organizacija Plesna zveza Slovenije, je na pobudo Fione Johnson, predsednice sekcije MTP ter s podporo IO MTP in predsednika PZS Jadrana Živkovića predlagala, da v dobro slovenskih plesalcev prevzamemo organizacijo IDO SP v jazzu, balletu in modernu&contemporaryju, ki bi moralo biti v Egiptu in je bilo odpovedano dober mesec pred začetkom.

Sprva nora ideja je bila ob sodelovanju Fione, Jadrana in organizacijskega tima PZS in kot lahko preberemo v pismu predsednika IDO dr. Veliborja Srdića izpeljana z odliko in pohvalo.

V Podčetrtku se je v 7 tekmovalnih dneh na treh SP zvrstilo 2000 plesalcev iz 25 držav. Slovensko reprezentanco (250 plesalcev jazza in 205 plesalcev moderna) je uspešno vodil Matevž Česen, v zadnjem delu ob pomoči Mitje Popovskega. Ponosni smo, da so domači plesalci upravičili zaupanje NPŠZ in zbrali kar 29 odličij.

V absolutni (članski) konkurenci, so v jazzu naslove svetovnih prvakov osvojili solistka Lara Šlibar, dvojica Petra Ravbar in Tina Ćehić ter mala skupina Satisfied – že četrto leto zapored – (vsi PK Bolero, Ljubljana).

Prav tako so bili člani uspešni na SP v modernu, kjer so si naslove svetovnih prvakov priplesali solistka Brigita Krašovec, solist Jakob Kavšek, dvojica Maja Železnikar in Alex Istenič (vsi PK Bolero, Ljubljana) ter formacija Infinity (Društvo Kazina, Ljubljana). Naslov svetovnih podprvakov si je priplesala formacija The line (PK Bolero, Ljubljana), bron pa so si priplesali solistka Maja Železnikar in mala skupina The last scene (oboji PK Bolero, Ljubljana).

Vsi rezultati v mladinski in otroški kategoriji so objavljeni v zavihku Mednarodni rezultati.

Vsem udeležencem, še posebej pa dobitnikom odličij, iskrene čestitke, hvala koreografom za čudovite umetnine in staršem za podporo s tribun.