Plesna zveza Slovenije prejela nagrado s strani EFPM

Evropsko gibanje za fair play (EFPM) je uspešno organiziralo letno gala prireditev imenovano »Fair Play Awards« in kongres z naslovom 'Fair Play Education to Overcome Racism in Sport' v Bakuju, Azerbajdžanu, 23. in 24. novembra 2023. Prestižni dogodek je ponudil platformo mednarodni plesni organizaciji IDO, da pokaže svojo zavezanost načelom in vrednotam fair playa.

IDO je prvič predložila dva predloga za EFPM 'Spirit of Fair Play' letno nagrado 2023, kar je privedlo do tega, da je Plesna zveza Slovenije prejela »Diploma of Recognition« za njihovo pomoč na Evropskem prvenstvu leta 2022, ko je bilo ekipi iz druge države onemogočeno tekmovati, dokler ne bi predložila svežega testa za Covid-19 antigen. PZS reprezentanca je potovala s svojo medicinsko ekipo in so zato v duhu športa ponudili brezplačno testiranje, da je ekipa lahko tekmovala. Obe ekipi sta se uvrstili v finale.

»Na ta dosežek smo kot sekcija MTP (IDO departmeet) znotraj Plesne Zveze Slovenije zelo ponosni, saj je fair play lahko del vsakodnevnega življenja«, je komentirala predsednica sekcije MTP, Fiona Johnson, ki poudarja pomembnost, da se takšni zgledi postavljajo kot vzor mlajšim generacijam. Takšna dejanja ne le spodbujajo fair play, ampak tudi poudarjajo, da lahko solidarnost preseže meje in ustvari pravo skupnost med športniki.

Nagrado je v imenu PZS prevzel Patrik Peroša, svetovalec predsednika IDO - Mednarodne Plesne Zveze.

#IDOWorldDance #PZS #pzsmtp

May be an image of 11 people, dais and text