Predavatelji na reprezentančnih pripravah mladinske državne reprezentance

MITJA Popovski je resno začel plesati že v 70-80-ih letih na Polzeli, ko je bila njegova mentorica Savina Vybihal. Bila je usmerjena predvsem v sodobne plesne tehnike. Z “break dance” boom-om v 80-ih je ušel v Kazino in postal B-boy. Kasneje s tem ni nadaljeval, je pa leta 2014 napisal’Elemente tehnike plesa Break Dance’ in so izšli tudi v angleščini na pobudo svetovne zveze IDO, pristali pa so tudi pri Mednarodnem olimpijskem komiteju 2017. Sedaj so v pomoč sodnikom in drugim strokovnjakom s tega področja.

Zanj so bila prelomna poletna potovanja v New York, kjer ga niso navduševali samo muzikali, ampak predvsem sodobne plesne predstave s celega sveta. Pomembno je bilo tudi srečanje s steperko Roxanne Butterfly, ki ga je popeljala v svet prvinskega “črnskega” stepa New Yorka. Elemente modernih tehnik, stepa, jazz-a, je srkal kot kot goba, bile so njegov učbenik. Navdušen je bil nad mehkim slogom Nacha Duata, Jirija Kyliana, Susan Stroman. Pod temi vplivi je oblikoval svoj plesni in koreografski slog, ki se je stalno razvijal. Išče drugačne stvari, kjer se plesne tehnike med seboj zlivajo kot nekakšna fuzija, tako da nastaja neka nova oblika sodobnih plesnih tehnik, kar mu je najbolj po duši.
Več kot nagrade mu pomeni to, kar ostane po predstavi, nastopu. Največ mu pomeni, če gledalec še dolgo ne pozabi, kar je videl, če mu čez nekaj let reče, da se spomni koreografije, ki je že dolgo ne izvajajo več.

Nagrad na državnih, evropskih in svetovnih prvenstvih se je nabralo toliko, da jih ne šteje več, lahko pa reče, da je ponosen na vse.

Skupaj, s kolegi koreografi, jim je uspelo iz slovenskih plesalcev ustvariti tekmovalno supersilo. Še posebno je ponosen na svoje delo v Južni Afriki, kjer mu je iz nič uspelo ustvariti novo plesno velesilo. Vzljubil je ta čudoviti kontinent in ljudi, ki izhajajo iz drugačnega okolja in zgodovine.

Leta 2015 in 2017 je uspel iz plesalcev J. Afrike in Kazine ustvariti predstavi SloAfrica, kjer gre predvsem za druženje plesalcev in koreografov obeh dežel.

Mitja je plesni trener modernega plesa, jazz-a stepa, koreograf selekcijskih skupin vseh obdobij, plesni sodnik modernih tekmovalnih plesov in predavatelj na strokovnih seminarjih IDO in PZS, gostujoči učitelj plesnih šol po Evropi in dlje (Južna Afrika) – članic IDO. Ima licenco ZPVUTS in pridobljen naziv trenerja preko usposabljanja na Fakulteti za šport. Je tudi koreograf in režiser celovečernih predstav, miniatur in tekmovalnih koreografij za gledališče, televizijo, video in razne druge naročnike.

ANDRAŽ Mrak, večkratni evropski in svetovni prvak v electric boogieju, prejemnik več priznanj OKS in Plesne zveze Slovenije (dvojica leta 2014), se je poleg svojih lastnih plesnih udejstvovanj na tekmovanjih kmalu odločil poučevati otroke in mladino hip hop, street in popping. Pričel je s sedmimi plesalci, danes jih z njim redno trenira okoli 100. Zadnja leta je usmerjen na street tekme, kjer je dosegel s svojimi plesalci odlične uspehe (svetovni in evropski prvaki mladinske, otroške formacije ter par in solo). Andraž je plesni učitelj z licenco ZPVUTS in pedagog v pravem pomenu besede - zanima ga vsak plesalec posebej, je čuten v njihovih situacijah, hkrati pa zahteven pri disciplini za njihov plesni in osebni razvoj. Z nasveti in izkušnjami je pomagal že marsikateremu.

MATEVŽ Česen, profesionalni plesalec, koreograf, trener športnega plesa, plesni sodnik se je s plesom srečal že pri petih letih, kar je preraslo v pravo športno treniranje in kot član reprezentance Slovenije je dosegel številne naslove na evropskih in svetovnih tekmovanjih. Po končani osnovni šoli je v letih 2000-2004 obiskoval Umetniško gimnazijo – smer sodobni ples, kjer se je podrobneje seznanil z umetniškim ustvarjanjem in jo zaključil na maturi ter dobil naziv plesalec. Svoje plesno znanje pa še nadgradil in izpopolnil na plesni akademiji London Studio Center v letih 2006-2009 v Londonu v Združenem kraljestvu Velike Britanije, kjer je diplomiral z odliko kot profesionalni plesalec in se podrobneje seznanil tudi s petjem in igro. Leta 2009 je v sodelovanju s Plesno zvezo Slovenije in Fakulteto za šport uspešno zaključil usposabljanje in postal športni trener modernih tekmovalnih plesov, leto kasneje pa tudi plesni sodnik.

Plesni stili: JAZZ, MODERN, SODOBNI PLES, BALET, STEP, COMMERCIAL DANCE.

Kot koreograf in plesalec sodeluje na različnih dogodkih, gala prireditvah, državnih proslavah, televizijskih oddajah, showih, videospotih, oglasnih kampanjah, modnih revijah in koncertih ob boku številnih priljubljenih domačih pevcev in skupin.

Soustvarja številne vloge v plesnih, gledaliških in lutkovnih predstavah kot plesalec in tudi koreograf doma in v tujini in je koreograf 4 avtorskih predstav.

Priplesal si je naslov 10-kratnega državnega, 4-kratnega evropskega in 4-kratnega svetovnega prvaka. Prijel je plesno nagrado Povodni mož za naj posameznika in dobil priznanje za najbolj vsestranskega plesalec. Desetletno tekmovalno kariero pa zaključil še z nagrado za najboljšo plesno točko na festivalu North American Dance Championships v New Yorku (ZDA).

Mednarodna plesna organizacija IDO ga je v letu 2020 uvrstila na plesni zid slavnih z nagrado za izstopajočega koreografa in trenerja.

Skozi celotno leto gostuje in potuje po celi Evropi in tudi po svetu z workshopi, plesnimi klasi in seminarji, kjer predava kot trener in koreograf. V Ljubljani predava na plesni akademiji, kjer poučujem predmet muzikal.

DEJAN Zečević je trener plesa, ki je s svojimi plesalci osvajal medalje na svetovnih in evropskih prvenstvih v street showu, disco dancu, break dancu, show dancu. Trenutno se bolj specializira na področju disco danca in break danca.

Zelo rad uči, kajti energija mladih plesalcev ga žene naprej in zelo rad vidi, ko plesalci napredujejo. Kot vodja reprezentance in predstavnik plesalcev pri PZS je vedno ponosen na slovenske plesalce, ki dosegajo odlične rezultate.

MOJCA Uršič je svojo plesno pot začela v plesni šoli Kazina. Plesala je v plesni skupini Aruba, plesni skupini Freda Lassser-a in v plesni skupini Kazina. S plesno skupino Kazina je nastopila na številnih nastopih širom Slovenije, mnogih prireditvah, televizijskih oddajah in šovih, se udeležila mnogih domačih in mednarodnih tekmovanj, kjer so dosegali vrhunske rezultate.

Dela kot učitelj, trener in koreograf tako s plesalci izbranih tekmovalnih skupin kot tudi z začetniki in ljubitelji plesa vseh starosti.

Dela na področju različnih plesnih tehnik: jazz balet, modern jazz, step in kot inštruktorica joge na področju samospoznavanja in osebnostne rasti.

Kot mentorica, svetovalka, dramaturginja sodeluje pri različnih plesno-gledaliških projektih. Predava na izobraževalnih seminarjih doma in v tujini.

Sodelovala je in sodeluje v različnih plesnih, kulturnih, izobraževalnih in promocijskih projektih, kot plesalka, koreografinja, mentorica ali predavateljica.

Je trener modernih plesnih tehnik (naziv podeljuje PZS in Fakulteta za šport, 2002) ter univerzitetna diplomirana biologinja. Inštruktor joge (IYF) in refleksoterapevt po Sorensen sistemu.

Je članica Plesne Zveze Slovenija. Predavateljica pri izobraževalnih programih Plesne Zveze Slovenija. Predavateljica na seminarjih v tujini. Članica strokovne komisije za izbor Evrovizijski mladi baletni plesalec v letu 2011 in 2015.

Izobraževala se je tudi pri domačih in tujih plesnih strokovnjakih, na seminarjih in delavnicah doma in v tujini. Leto za letom preživljala poletne mesece v dvoranah znanih plesnih studijev v New Yorku, v plesnih šolah kot so Alvin Ailey, BDC, Steps, Space dance, Perry dance in drugje. Se učila od domačih plesnih strokovnjakov, kot so: Mirjam Podobnik, Mojca Horvat, Miha Lampič, Jadran Živkovič in mnogih drugih. Učila, koreografirala in plesala ob mnogih danes uspešnih plesalkah, plesalcih in koreografih, kot so: Mitja Popovski, Željko Božić, Gregor Luštek, Boštjan Pavček, Miha Krušič, Blaž Godec, Anže Škrube, Matic Zadravec, Petra Zupančič, Klara Lainšček, Anja Mejač in drugih.

TADEJA Markoja Zečević je osebna fitnes trenerka in mednarodno priznana inštruktorica skupinskih vadb ter specialist športne prehrane, prav tako je tudi solastnica in strokovna direktorica za rekreacijo in fizično pripravo v Plesni šoli Zeko.

Kot bivša hip hop plesalka se Tadeja zelo rada izobražuje, saj je po naravi perfekcionistka in želi sebi in svojim strankam ter vadečim vedno dati le najboljše, kajti le pravilna in raznolika vadba prinese rezultate, ki si jih želimo vsi.

Kot oseba, ki vedno išče nova znanja, je Tadeja diplomirala na Ekonomski fakulteti, končala zdravstveno šolo ter uspešno zaključila usposabljanje kot zdr. tehnik, vmes pa pridobila že preko 20 različnih licenc s področja vadbe, osebnega trenerstva in prehrane.

Njeno bogato znanje so prepoznali tudi pri slovenskih krovnih organizacijah in tako je Tadeja v zadnjih letih postala predavateljica na kongresih Fitnes Zveze Slovenije ter Gimnastične zveze Slovenije, ne manjka pa tudi na vseh največjih kongresih v tem delu Evrope.

Zelo je ponosna, ko vidi napredek pri svojih varovancih, saj je pravilna in varna vadba tisto, kar je najpomembneje in katera prinaša rezultate, zato temu tudi posveča veliko pozornosti. Na naših reprezentančnih vajah vas bo popeljala v svet BODYART terapevtske body&mind vadbe, za katero je kot prva inštruktorica te vadbe Sloveniji pridobila že 6 licenc.

Njen življenjski moto: No matter how good you are, you can always be better!