Predavatelji na reprezentančnih vajah Koper 2020

PREDAVATELJI:

#1 NEJC OSOVNIKAR aka Nate's - Hiphoppa, ki se vključuje v Hip Hop kulturo preko glasbe, risanja, ustvarjanja dogodkov in plesa, ki pa je njegova glavna strast. Ples ga spremlja že več kot 13 let, Krump pa je bil prvi plesni stil, ki ga je prevzel. Nejc se trenutno udejstvuje v Hip Hop, Popping, Rocking in Krump stilih. Redno se izobražuje pri pionirjih uličnih plesnih stilov, skrbi za svojo rast in se zavzema za razvoj kulture v pravo smer podkovano z esencami, ki so to kulturo zgradile. Nejc se redno udeležuje plesnih betlov/jamov po Evropi in tudi sam vrača kulturi z organizacijo izobraževalnih, tekmovalnih in družabnih dogodkov.


#2 ALJOŠA MÖDERNDORFER: "S plesom sem začel v enakem okolju kot vi - PZS. Tekmovanja so mi dala veliko izkušenj, predvsem pa veliko novih poznanstev v plesnem svetu. Vesel sem, da me je to okolje navdušilo nad plesom do te mere, da sem si želel nekaj več. Ker pa takrat ni bilo toliko delavnic v Sloveniji, sem se moral plesno izobraževati v tujini. Od takrat se je plesni svet v Sloveniji močno razvil in omogočil večjo širino znanja vsem plesalcem. Veseli me, da je k temu pristopila tudi Plesna zveza Slovenije ter povabila domače strokovnjake k podajanju znanja. Želim si več takšnih in podobnih projektov tudi v prihodnosti. Komaj čakam, da svoje znanje in izkušnje delim z vami – mlajšo generacijo!"


#3 EZtwins, ŽIGA in ENEJ JUREČIČ prihajata iz Ljubljane in sta dobro znana po svojem talentu in karizmatičnosti. Njuna plesna virtuoznost je bila prepoznana in jo cenijo širom sveta. Poučujeta in gostita plesne delavnice po različnih državah sveta, nekatere med njimi so: Nemčija (Urban Dance Camp), Poljska (Fair Play Dance Camp), Hrvaška (Beat Camp), Belgija (BC Camp), Španija (Yes We Dance Camp), Kitajska, Panama, Južna Afrika, Zimbabve, Izrael, Rusija, Italija, Estonija, Francija, UK, Portugalska, Švica idr. Leta 2018 sta nastopala in sokoreografirala v oddaji svetovnega formata – World Of Dance TVshow Seasson 3 (L. A.). Hkrati pa nastopata po svetovnih odrih z različnimi glasbeniki, kot so: Dua Lipa, Anne Marie, Inna, Xia in Helene Fischer. Ne nazadnje sta koreografirala za Kpop izvajalce, kot so TVXQ, LAY in NCT 127.


#4 MARKO STAMENKOVIĆ je svojo plesno kariero začel pri 9 letih v Sloveniji. Po letih tekmovanj in številnih vrhunskih uvrstitvah tako na državnih kot evropskih in svetovnih prvenstvih se je preusmeril v nastope in koreografiranje. Začel je nastopati v različnih plesnih šovih v gledališču in na televiziji, koreografirati glasbene videospote, udeleževati se je začel battleov, sprva kot plesalec nato še kot sodnik. Po letih razmišljanja, se je odločil, da se preseli v London in uresniči svoje sanje. Nastopal je z različnimi glasbenimi izvajalci: Little Mix, JLS, Jessie J, Robin Thick, Alesha Dixon, Cheryl Cole, Tinie Tempah, Christina Milian, Meghan Trainor, Craig David, Emelie Sande idr. Bil je na avstralski turneji in Jason Derulo's UK turneji v točki z Astonom Merrygoldom, eden od koreografov v televizijskem šovu DANCE DANCE DANCE, asistent koreografa na turneji Petra Andrea “Come Swing With me” ter Rihanninega nastopa na Brit awards. Nastopal je na EMA MTV awards, BRIT Awards, Britains got talent, X-Factorju. Ob Willu Smithu je nastopal v Disneyjevem filmu Aladdin. Kot plesalec nastopa v gledališkem šovu “Blaze” in je sodnik tekmovanj UDO. Marko deli svojo strast do učenja in koreografiranja v londonskem Pineapple Dance Studiu, Base dance studios in kot gostujoči predavatelj po vsej Evropi ter še vedno osvaja zmage na različnih plesnih tekmovanjih.


#5 MATIC ZADRAVEC je den izmed najbolj priznanih koreografov pri nas. S svojim predznanjem stepa in jazza ter močne tehnične podkovanosti v urbanih plesih sodeluje pri večjih projektih in izvajalcih po Evropi, prav tako je kot plesalec in koreograf sodeloval pri Severinini zadnji turneji - The Magic tour.



#6 ANA VODIŠEK je svojo plesno pot začela v Mariboru, od tam nadaljevala v Ljubljano in nato po vsem svetu. Več kot leto dni se je izobraževala tudi v Ameriki (Los Angeles, University of Miami, New York, University of Oklahoma), v LA-ju pa je imela priložnost učiti v prestižnem studiu Millennium Dance Complex. Kot plesalka je v svojih tekmovalnih dnevih osvojila naslov svetovne prvakinje, danes pa še vedno nastopa, sodeluje pri mnogih projektih ter se ukvarja s plesno videografijo. Kot koreografinja in trenerka je svoje plesalce popeljala do več naslovov državnih, evropskih in svetovnih prvakov, vendar ji je bolj kot to pomembno, da širi pozitivno energijo, da plesalci verjamejo vase in uživajo v tem, kar delajo, ter da se ustvarjanje nikoli ne ustavi.


#7 DOMEN ŽUGELJ pleše že od svojega desetega leta. Kot plesalec se neprestano izobražuje in izpopolnjuje na različnih plesnih delavnicah in seminarjih, nastopih, projektih doma in v tujini. Kot koreograf in plesalec pa se predstavlja na različnih plesnih dogodkih, festivalih, predstavah in projektih tako doma kot v tujini. S strani Republike Slovenija ima pridobljen certifikat in uraden naziv Plesalec in Koreograf. Trenutno redno poučuje na plesnih šolah v Mariboru. Kot koreograf in pedagog pa tudi pogosto deli svoje znanje ter izkušnje na raznoraznih workshopih okoli sveta. Do sedaj je poučeval, koreografiral in nastopal: Syndey, Tokyo, Moscow, Istanbul, Edinburgh, Glasgow, Rimini, Trier, Melbourne, Lorach, Canberra. Večji in uspešnejši projekti del katerih je bil kot plesalec/koreograf:

“Ruth” – dance eBook Keone & Mari Madrid
“Home” – dance performance Chris Marint & Larkin Poynton
“Naši Stebri” – dance performance Domen Žugelj & Monja Lorenčič
“En Dance” – dance showcase Ian Eastwood, Chris Martin, Trevor Takemoto
“The Show” – dance showcase Rob & David McLean

Domen je tudi ustanovitelj plesnega društva MOMENT, ki sta ga leta 2012 ustvarila skupaj s plesalko Monjo Lorenčič. V organizaciji društva Moment je soustvaril, koreografiral in plesal v celovečerni plesni predstavi “Naši Stebri”, ki je leta 2017 prvič v zgodovini razprodala Lutkovno gledališče Maribor kot plesna predstava. Leta 2016 je začel sodelovati s slovensko pevko Ditko in pesnikom Ferijem Lainščkom za Ditkino turnejo Ne bodi kot drugi, kjer je plesno uprizoril, koreografiral in odplesal tri njene pesmi. V preteklih letih je v okviru društva Moment soorganiziral več plesnih delavnic in video kolaboracij s slovenskimi in tujimi koreografi, kot so Scott Forsyth, Chris Martin, Larkin Poynton, Nikita Gorbunov, Jernej Bizjak, Anja Möderndorfer, William Tran, Lyuba Gavrilets.


#8 ŽIGA MLAKAR je član in osrednji koreograf Artifex Crewa, ki so 2011 postali znani kot finalisti šova Slovenija ima talent. V letu 2012 so člani skupine odprli svoj studio RTFX. Žiga v svoje koreografije vključuje širok spekter poznavanja in obvladanja različnih street stilov. S skupino in formacijo so osvojili veliko vrhunskih uvrstitev na različnih tekmovanjih po Evropi. Leta 2015 sta s soplesalko Katjušo Premk osvojila naslov državnih in svetovnih prvakov med hip hop dvojicami. Nastopal pa je tudi v različnih šovih v tujini: Fresh Island Festival, Britain’s Got Talent, Jay Sean, Dancer’s Delight, Marjua Masle Concert tour, World Of Dance with Ryan Leslie, EVE in na otvoritveni slovesnosti EuroBasketa ter v različnih glasbenih videih slovenskih izvajalcev. 2015 se je preselil v London, kjer je postal učitelj v Studio 68, redno pa se vrača v Slovenijo, kjer poučuje skupine in ima individualne treninge s tekmovalci. Svojo strast in znanje pa deli tudi v različnih studiih in na kampusih po celotni Evropi, za kar upa, da bo lahko delal tudi v prihodnosti.


#9 ŽELJKO BOŽIĆ je zagotovo eden od najbolj nagrajevanih domačih koreografov, saj je s svojimi koreografijami osvojil več kot sto medalj na državnih, evropskih in svetovnih tekmovanjih znotraj organizacije IDO (International Dance Organization). Slednja ga je zaradi izjemnih koreografskih dosežkov uvrstila v svojo hišo slavnih. Začel je kot plesalec latinskoameriških in standardnih plesov, bil član državne reprezentance, kasneje pa svoje znanje razširjal s tehnikami jazz baleta in street jazza. Nastopal je tudi v predstavah sodobnega plesa. Njegov današnji plesni izraz je povezan s hip hopom in drugimi street plesi. Svoje znanje nesebično deli že 25 let. Poleg delavnic po Sloveniji je učil tudi na Hrvaškem, v Srbiji, Makedoniji, Bosni in Hercegovini, na Madžarskem, Norveškem, Češkem, Slovaškem, Poljskem, v Nemčiji, Avstriji, Italiji, Bolgariji, Romuniji, Švici in Veliki Britaniji. Kot pedagog je bil gost tudi na večjih plesnih kampih, kot so Urban Dance Camp, SDK, Beat Camp, Adria Dance Camp, Hannover Dance Classes, EDC. Aktiven je tudi v gledališču. Leta 2018 se je s svojo kreacijo Let’s Play (duet z Miljanom Nojićem, vzet iz predstave Sanjska služba; Cankarjev dom 2016) predstavil v Londonu, kjer je potekal eden od največjih svetovnih festivalov gledališkega hip hopa Breakin’ Convention. Oktobra 2020 bo na odru Celjskega gledališča premiera predstave Tista o bolhah, kjer je Željko sodeloval kot koreograf in asistent režije. Leta 2017 je ustvaril kratki plesni film Letter, ki je tako na socialnih omrežjih kot filmskih festivalih obkrožil svet. Na platformi Facebook si ga je ogledalo že milijon in pol ljudi na festivalu Cascadia Dance & Cinema Festival v Kanadi pa je dobil prvo nagrado občinstva.


#10 MIHA KRUŠIČ je eno največjih imen slovenskega plesa. Vsestranski plesalec, koreograf, trener, režiser in odrski producent. Edini, ki je postavil preko 2.500 točk in predstav na slovenskih odrih in televizijah, preko 200 naslovov državnih, evropskih in svetovnih prvakov s plesalci in koreografijami iz Slovenije, Avstrije, Poljske in Južne Afrike, kjer poučuje zadnjih 16 let.