Reprezentanca MTP na SP v jazzu uspešno zaključila tekmovalno sezono

V Rawi na Poljskem se je v soboto, 9. 12. 2017, zaključilo Svetovno prvenstvo v jazzu. Slovenski plesalci se domov vračajo s 5 medaljami, tudi s tisto najžlahtnejšega leska.

70-članska reprezentanca je v Rawi vztrajala do konca. Kot prva si je medaljo priplesala solistka mladinka Neja Horvat (PK Urška LJ), ki je v svojo letošnjo zbirko dodala še bron v kategoriji jazz solo. Potem pa je svojo zbirko dopolnila še z bronom članskih jazz dvojic. Medaljo je osvojila v dvojici z Injo Orel (PK Urška LJ).

V tej kategoriji pa smo imeli tudi drugouvrščeni, in sicer sta si Lana Smolnikar in Klara Senica (PK Miki Domžale) priplesali naslov svetovnih podprvakinj. Klara si je priplesala še uvrstitev tik pod stopničke med solistkami.

Na najvišjo stopničko se je letos povzpel Michel Kany Obenga (ŠPD Pro dance studio, LJ) in se domov vrača kot svetovni prvak med jazz solisti. Ob stopničkah sta Kanyu družbo delala Tian Čehić (PK Bolero, LJ) na 4. in Matej Voušek (D Kazina, LJ) na 5. mestu.

Zadnji dan pa so medaljo priplesali člani članske jazz male skupine Fight for gold (PK Bolero, LJ). osvojili so 3. mesto.

V Hotelu Ossa je zadnji tekmovalni dan potekal tudi zdaj že tradicionalni IDO Gala World Event, prireditev, na katero so povabljeni samo prvaki pretekle sezone, in sicer iz vseh plesnih zvrsti tekmovanj IDO. Slovenske barve je zastopala show dance formacija When my skin grows old (PK Bolero, LJ). Formacija se je uvrstila v veliki finale in osvojila končno 3. mesto.

Vsem plesalcem in njihovim trenerjem/koreografom iskreno čestitamo.

Fotografije so iz osebnih arhivov s FB.