S Poljske s 37 medaljami

Brzeg Dolny, Poljska – 9. do 12. 9. 2021 – Evropsko prvenstvo v hip hopu, break danceu in electric boogijeu

Minuli vikend se je po skoraj dveletnem covidnem premoru slovenska street reprezentanca odpravila na Poljsko, da bi se udeležila EP v HH, BD in EB. Na Poljsko je odpotovalo nekaj manj kot 500 plesalcev in strokovnega osebja, tudi nekaj staršev/navijačev. Slovensko ekipo so vodili Azra Selimanović, Dejan Zečević in Robi Grmek.

Priprave na tekmovanje so bile z organizacijskega vidika precejšen zalogaj, a trud je bil več kot poplačan, saj so plesalci na tekmovanju v konkurenci 1400 plesalcev iz 13 držav osvojili 37 medalj (13 naslovov prvakov, 12 srebrnih in 12 bronastih).

Evropski prvaki 2021 v absolutni konkurenci so: hip hop formacija Throwin' Elbows (PK Bolero, LJ),


hip hop solistka Lia Lačen (ŠK Pro DC, NG), break dance solist Filip Kovačič (PK Zeko, MS) in break dance crew The Chosen Ones (PK Zeko, MS).

Morda je slika naslednjega: 8 oseb, ljudje stojijo in znotraj

Naslove evropskih podprvakov 2021 v absolutni konkurenci so osvojili: hip hop formacija Divertirse (PK ADC, Ajdovščina), hip hop in hip hop battle solist Marko Stupar (PK Bolero, LJ), hip hop solistka Alja Sedonja (ŠK Pro DC, NG), break dance solistka Nives Žlof Androjna (ŠKD Bast, LJ) in break dance solist Bor Rehak Friš (PK zapleši z Urško, Ljutomer).

Bronaste medalje v absolutni konkurenci pa so si priplesali: hip hop solist Miha Jelovčan (PK Impulz, LJ), hip hop solistka Naja Kovačič (PK Plesno mesto LJ), electric boogie dvojica Lia Lačen in Alja Sedonja (ŠK Pro DC, NG), electric boogie solistka Lia Lačen (ŠK Pro DC, NG), break dance solist Marko Lovrenčec (PK Zeko, MS).

Uvrstitve vseh ostalih članov odprave najdete na povezavi TUKAJ.

Vsem udeležencem prvenstva in celotnemu organizacijskemu timu iskrene čestitke.

Plesna zveza Slovenije

Sekcija za moderne tekmovalne plese