S SP v stepu brez medalje, a z dobrimi nastopi

Riesa (Nemčija), 27. 11. – 1. 12. 2018 – Svetovno prvenstvo v stepu

V Riesi se je končal plesni praznik. Za step reprezentanco žal brez uvrstitve v finale in na stopničke, kljub temu da je 12-članska mladinska in članska reprezentanca dobro opravila s svojimi nastopi. Slovenski plesalci so se merili s 1327 plesalci iz 18 držav, na prvenstvu pa so tokrat na stopničkah prevladovali Čehi in Hrvati.

Preden so se v Riesi merili steparji, se je tam odvila letošnja IDO GALA, na kateri sta nastopali tudi Klara Senica in Lana Smolnikar (PK Bolero, LJ) lanskoletni in aktualni svetovni prvakinji v show danceu med ženskimi dvojicami. Kljub odlično odplesani koreografiji se v konkurenci svetovnih prvakov iz različnih plesnih tehnik IDO nista uvrstili v veliki finale, a vsekakor sta dobro zastopali slovenske barve.

Plesalki sta svojo točko odplesali tudi na tekmi za svetovni pokal, kjer sta zmagali. Zmagala je tudi Lana Smolnikar med solistkami, klubska kolegica Lara Lavrič pa je zasedla 7. mesto.

Rezultati slovenskih plesalcev so zbrani v rubriki Rezultati. Vsem plesalcem in koreografom čestitamo za uspešne nastope.