Sanjski začetek jesenskega dela sezone

Usti nad Labo, Češka, 21. do 24. 9. 2017

Jesenski del tekmovalne sezone je otvorila 426-članska street dance show reprezentanca, pridružile so se jim tudi disco plesalke, na Svetovnem prvenstvu v street dance showu 2017 in Svetovnem pokalu v disco danceu.

V konkurenci plesalcev iz 16 držav so Slovenci zbrali 8 naslovov prvakov, 11 srebrnih in 5 bronastih odličij.

Odličij so se v absolutni konkurenci razveselili solistki Nika Brložnik (PK Idrija) na 1. mestu in Alja Gomilar Zickero (PK Minimundo, LJ) na 2. mestu,

dvojica Daša Kovačič in Ana Trček (PK Idrija) na 1. mestu, mali skupini Mehaniki (PK Idrija) z 2. mestom

in skupina We have candy (PK Bolero LJ) s 3. mestom ter formaciji Akvarij (PK Bolero LJ) in Game of cards (PK Bolero LJ) na 1. oz. 2. mestu.

V mladinski konkurenci je Zdravljica donela za Nio Crljenko-Cimperšek (PD Libero, LJ) med solistkami, Žiga Farkaša in Mašo Skočaj (PK Miki Domžale) med dvojicami, skupino Forgoteten toys (PK Bolero LJ) in formacijo Evolution of hip hop (PK Bolero LJ).

Na stopničke pa so se povzpeli tudi solistki Liza Ana Cukor (PK Bolero LJ) – 2. mesto, Maruša Jakopič (ŠD Moj klub Bled) – 3. mesto, solista Valentin Trobevšek (PK Miki Domžale) – 2. mesto, Žan Dreca (PK Minimundo, LJ) – 3. mesto, dvojica Tia Vlahovič in Selena Bojič (PK Bolero LJ) – 2. mesto, mali skupini Kremenčkovi (PK Urška LJ) – 2. mesto, Mušja tolpa (PK Minimundo, LJ) – 3. mesto in formacija The real story about Romeo and Juliet (PK Miki Domžale) – 2. mesto.

Uspešni so bili tudi naši najmlajši reprezentanti s 3. mestom solistka Nika Flisar (PK Minimundo, LJ) med deklicami, Jaka Pečnik (PK Urška LJ) z 2. mestom med dečki, formacija Na paši (PK Miki Domžale) s 1. mestom.

Na stopničke so priplesale tudi disco plesalke, in sicer solistka mladinka Živa Horvat (PK Zeko) – 2. mesto ter med članskimi ženskimi dvojicami Živa skupaj z Nives Miško (PK Zeko) prav tako 2. mesto.

Čestitke vsem dobitnikom odličij pa tudi vsem ostalim reprezentantom in njihovim koreografom/trenerjem za odlične nastope.

Navijamo naprej, saj se že v tem in naslednjem tednu številčna reprezentanca podaja na EP v St. Petersburgu in SP v Kopengahnu.