Slovenci po 2-letnem tekmovalnem postu zasedli jazz prestol

Varšava (Poljska), 10. do 12. 12. 2021 – IDO Svetovno prvenstvo v jazzu in baletu 2021

Slovenska art (jazz) reprezentanca se je pod vodstvom Matevža Česna in Klare Lainšček po dveletnem koronskem tekmovalnem premoru udeležila IDO SP v jazzu in baletu 2021 v Varšavi na Poljskem.

V konkurenci tekmovalcev iz 18 držav so Slovenci prevladali na jazz prestolu, saj so v absolutni (članski) konkurenci osvojili naslove svetovnih prvakov kar v 4 jazz disciplinah:

Svetovna prvakinja med solistkami je Lara Šlibar, svetovna prvaka med dvojicami sta Petra Ravbar in Tian Ćehić, med malimi skupinami so svetovni prvaki Habibi, v Slovenijio pa je šla tudi zlata medalja v kronski disciplini – formacijah, in sicer so svetovni prvaki Que Calor. Vsi zmagovalci so člani PK Bolero, Ljubljana.

Morda je slika naslednjega: 1 oseba, stati in znotraj

Zelo uspešni so bili tudi mladinci. Eva Gantar in Ana Lina Telič (D Kazina, Ljubljana) sta med mlajšimi mladinskimi dvojicami osvojili 2. mesto. Prav tako sta si naslova mladinskih svetovnih podprvakov priplesali mala skupina You, me, you wish (D Kazina, Ljubljana) in formacija Too late (PK Bolero, Ljubljana).

Morda je slika naslednjega: 6 oseb in znotraj

Do medalj pa so priplesali tudi najmlajši reprezentanti, in sicer otroška formacija Rhytm of life (D Kazina, Ljubljana) z osvojenim 2. mestom, ter najstarejše reprezentantke Dance ladies (PK BiT, Medvode) med članskimi 2 malimi skupinami z osvojenim 1. mestom.

Morda je slika naslednjega: 9 oseb in ljudje stojijo

Vrhunske rezultate ostalih članov slovenske ekipe si lahko pogledate v zavihku Rezultati mednarodnih tekmovanj.

Vsem članom reprezentance čestitamo za uspešne nastope in osvojene medalje. Čestitke pa tudi celotnemu strokovnemu štabu.