Slovenci ubranili nazive svetovnih prvakov - zmagal je ples

Riesa, Nemčija – 18. do 23. 11. 2019

Slovenska članska show reprezentanca, natančneje ekipa PK Bolero, Ljubljana pod vodstvom trenerja in koreografa Matevža Česna, je v soboto zvečer na odru Sachsenarene – prizorišču Svetovnega prvenstva v show plesih – dosegla neverjeten uspeh, saj je skoraj ponovila lanskoletni izjemni uspeh in je v absolutni konkurenci osvojila 5 nazivov svetovnih prvakov in en naziv svetovnih podprvakov v show danceu.

Zlato odličje so si priplesali solistka Lara Šlibar, solist Tian Ćehić, ženski duo Tia Jagrič in Lara Šlibar, mala skupina Routine in formacija Behind the wall. Ekipni uspeh sta z drugim mestom dopolnila Anja Jeršan in Tian Ćehić med mešanimi dvojicami, stopničke pa si je s tretjim mestom priplesala branilka naslova solistka Lana Smolnikar.

Uspešni so bili tudi mladinci, kjer so si naslova mladinskih svetovnih prvakov priplesali solistka Lana Klemen (D Kazina, Ljubljana) in formacija Kidnaping (PK Bolero, Ljubljana).

Pri otrocih so svojo premoč pokazali ruski plesalci.

Zmagovalnima trenerjema in koreografoma Matevžu Česnu in Mitju Popovskemu ter vsem članom slovenske reprezentance – plesalcem in trenerjem/koreografom – iskreno čestitamo.