Slovenci z odliko na Svetovnem pokalu v Pragi

Praga (Češka), 6. do 9. 6. 2018Evropsko prvenstvo v stepu in Svetovni pokal v jazzu in modernu

Slovenska ekipa se je v začetku junija udeležila EP v stepu in Svetovnega pokala v jazzu in modernu. Vodja ekipe je bil Jadran Živković. Dvorana je bila lepo urejena, organizatorji so opravili odlično delo, kvaliteta plesa pa je bila tudi na zavidljivem nivoju.

Steparje je tokrat zastopala le ena otroška dvojica Lana Burjak Novak in Sara Figelj (PK Forma, LJ), ki je osvojila 6. mesto.

Številčnejša pa je bila jazz in modern reprezentanca, ki je priplesala 10 uvrstitev na stopničke.

Zmagovalci svetovnega pokala so: Lara Šlibar (PK Bolero, LJ) tako med jazz kot modern solistkami mladinkami, Klara Senica (PK Bolero, LJ) med jazz solistkami članicami, Alex Istenič (PK Bolero, LJ) med modern solo mladinci, Alex v paru z Majo Železnikar (PK Bolero, LJ) med mladinskimi modern dvojicami ter modern mladinska formacija Choice (PK Bolero, LJ).

Drugo mesto so si priplesali: Petra Ravbar (PK Bolero, LJ) tako med jazz kot modern solistkami članicami ter otroška jazz dvojica Mia Julija Babičin Luna Frida Zmajšek (PK Tržič).

Tretje mesto pa si je med jazz deklicami priplesala Zarja Čerkez (ŠD Moj klub, Bled).

Celotni reprezentanci in njihovim trenerjem iskrene čestitke za uspehe, več uvrstitev slovenskih plesalcev pa najdete v zavihku Rezultati.