Slovenski modern plesalci v vrhunski formi in z odličnimi koreografijami

Rawa, Poljska – 1. do 4. 12. 2019


Slovenska reprezentanca se je iz uspešne Riese preselila v poljsko Rawo, natančneje v kongresni kompleks Ossa, na Svetovno prvenstvo v modernu.

124-članska reprezentanca je z osvojenimi 4 zlatimi, 6 srebrnimi in 3 bronastimi medaljami dokazala, da je zadržala vrhunsko formo.

Naslove svetovnih prvakov so si priplesali formacija The corporate ladder (Društvo Kazina, Ljubljana),

Fotografija osebe Kazina Svet Plesa.

mala skupina In my shoes (Plesni klub Bolero, Ljubljana)

in solistka Lana Smolnikar (Plesni klub Bolero, Ljubljana).

Fotografija osebe IDO Performing Arts Competitions.


Zmagovalce pa smo dobili tudi med otroškimi dvojicami, kjer sta slavili Zara Žlajpah in Ivona Katušin (Društvo Kazina, Ljubljana).

Naslov mladinske svetovne podprvakinje si je priplesala Lana Klemen (Društvo Kazina, Ljubljana), med solisti člani pa je svetovni podprvak postal Tian Ćehić (Plesni klub Bolero, Ljubljana), ki si je priplesal tudi naslov podprvakov v paru s Petro Ravbar. Na drugo stopničko so se povzpeli tudi mladinski par Maja Železnikar in Alex Istenič (Plesni klub Bolero, Ljubljana), mladinska formacija The last whales song (Društvo Kazina, Ljubljana) in članska formacija To bloom (Plesni klub Bolero, Ljubljana).

Bronastih odličij so se na tem prvenstvu razveselili deklica Ivona Katušin (Društvo Kazina, Ljubljana), mladinska mala skupina Seven steps (Društvo Kazina, Ljubljana) in mladinska formacija In search of … (Plesni klub Bolero, Ljubljana).

V vlogi vodje ekipe se je prvič preizkusila Urša Grm Murko, ki ni mogla skriti navdušenja in ponosa ob uspehih celotne slovenske ekipe.

Vsem plesalcem in trenerjem/koreografom iskreno čestitamo.