Slovenski plesalci prepričljivi tudi v St. Petersburgu

St. Petersburg (Rusija) – 10. do 14. 10. 2018 – Evropsko prvenstvo v jazzu in modernu ter svetovni pokal v show danceu

Minuli teden se je plesna karavana s Češke preselila v Rusijo. V St. Petersburg se je podala 13-članska reprezentanca, ki jo je vodil Mitja Popovski.

Po stopničkah in nazivih so slovenski plesalci posegli tako v jazzu kot modernu.

Naslov evropske prvakinje v modernu med solistkami je osvojila Lana Smolnikar (PK Bolero, LJ), 6. mesto pa si je priplesala Zala Perčič (D Kazina, LJ). Naslov mladinske evropske prvakinje v modernu je pripadel Lani Klemen (D Kazina, LJ), medtem ko si je Lara Šlibar (PK Bolero, LJ) priplesala bron in si hkrati v jazzu priborila še naslov mladinske evropske prvakinje. Med člani sta nas v jazzu zastopali Klara Senica in Lana Smolnikar (PK Bolero, LJ), ki sta si med dvojicami priplesali naziv evropskih podprvakinj, Klara je uspehu dodala še srebro med solistkami. Članskega plesalca smo imeli tudi v modernu, kjer si je Miha Florjanc Lukan (D Kazina, LJ) priplesal srebro.

Reprezentantke so uspešno odplesale tudi svoje show programe. Lana Smolnikar (PK Bolero, LJ) je zmagala med show dance solistkami, in se razveselila še 1. mesta v dvojici s Klaro Senica. Med mladinskimi show dance dvojicami sta zmagali Lara Šlibar in Tia Jagrič (PK Bolero, LJ), Lara solo pa se je uvrstila na 2. mesto.

Tekmovanja se je udeležila tudi jazz članska 2 mala skupina New York, New York (PK Bolero, LJ), ki si je priplesala 3. mesto.

Vsem tekmovalcem in trenerjem iskreno čestitamo.

(Fotografije so iz zasebnih arhivov s FB.)