Slovenski streetarji uspešno otvorili jesenski del sezone

Tomaszow Mazowiecki, Poljska – 2. do 4. 9. 2022 – Svetovno prvenstvo v street dance showu in svetovni pokal v HH in DD

Skoraj naravnost s počitnic in prej kot v šolske klopi so se slovenski streetarji podali na pot proti Poljski, kjer jih je čakalo SP. Srečali so se z več kot 1000 plesalci iz 13 različnih držav, vrnili pa so se bogatejši za 26 odličij.

V absolutni (članski) konkurenci so si odličja priplesali: svetovni prvaki formacija Stalker (PK Miki, Radomlje) in za tretje mesto Helen of Troy (PK Bolero, Ljubljana), svetovna podprvaka med dvojicami Maša Skočaj in Žiga Farkaš (PK Miki, Radomlje), bronasta mala skupina Indian taxi driver (PK Bolero, Ljubljana), bronasta solistka Liza Ana Cukor (PK Bolero, Ljubljana) in tretjeuvrščeni solist Žiga Farkaš (PK Miki, Radomlje).

Zelo uspešni so bili tudi mladinci, in sicer zlata Taja Žerjav in Aleksander Blejc (PK Šinšin, Kamnik) med mlajšemladinskimi dvojicami, srebrni Teja Zore in Lia Marolt (PK Šinšin, Kamnik) med starejšemladinskimi dvojicami, kar tri formacije, ki so si od prvega do tretjega mesta sledile takole: At the cinema (PK Pingi International, Maribor), The Graveyard Ball (PK Bolero, Ljubljana) in Not her sins (PK Miki, Radomlje), mladinski prvaki Package workers (PK Pingi International, Maribor) in podprvaki Friends (PK Miki, Radomlje) med malimi skupinami, zlata Larisa Kodrič (Društvo Kazina, Ljubljana) in bronasta Lina Škof (PK Plesno mesto, Ljubljana) med solistkami mlajšimi mladinkami, bronasta Taja Perovšek (PK Bolero, Ljubljana) med solistkami starejšimi mladinkami ter drugo- Aleksander Blejc (PK Šinšin, Kamnik) in tretjeuvrščeni Jaša Končar (PŠD NLP, Kresnice) med solisti mlajšimi mladinci in zmagovalec Jaka Polesnik (PŠD NLP, Kresnice) med solisti starejšimi mladinci.

Ponosni pa smo tudi na dosežke najmlajših plesalcev, ki so prav tako pridno zbirali odličja: otroški formaciji Summer vibe (PK Vibe, Maribor) za 2. in Cruisin (PK Plesno mesto, Ljubljana) za 3. mesto, mali skupini Detectives (PK Plesno mesto, Ljubljana) za zmago in Kung Fu Panda (ŠKDPS Špela, Tržič) za 2. mesto, srebrno solistka Zoja Čufer (PŠD Artifeks, Ljubljana) in zlato solist Liam Eusebio Junkar (PK Miki, Radomlje) ter bronasto Erik Latić (PK Šinšin, Kamnik).

K slovenskemu super uspehu pa so svoje dodali še udeleženci svetovnega pokala v hip hopu s kar 9 uvrstitvami na zmagovalni oder.

Ostale vrhunske uvrstitve slovenskih plesalcev pa najdete v zavihku Rezultati mednarodnih tekmovanj.