Uspeh street reprezentance na SP v Follonici

Follonica, Italija – 30. in 31. 10. 2021


V času krompirjevih počitnic se je 8 avtobusov odpravilo proti Toskani. 420 plesalcev – street dance show in disco reprezentantov – se je v obmorski Follonici udeležilo Svetovnega prvenstva v street dance showu in svetovnega pokala v disco danceu.

V Italiji je sicer sodelovalo 825 plesalcev iz 15 držav.

Slovensko odpravo je vodil Tadej Premk.

Slovenci so se domov vrnili s 14 zlatimi, 13 srebrnimi in 10 bronastimi odličji, pri čemer je treba posebej izpostaviti, da so Slovenci osvojili vse možne naslove svetovnih prvakov v absolutni (članski) kategoriji:

svetovni prvaki v street dance showu za leto 2021 so solistka Maja Hočevar (PK Bolero, LJ), solist Žiga Farkaš (PK Miki, Radomlje), dvojica Maša Skočaj in Žiga Farkaš (PK Miki, Radomlje), mala skupina Ladies Toilet (PK Plesno mesto LJ) in formacija Refugees (PK Miki, Radomlje).

Svojevrsten uspeh je tudi osvojitev naslova prvaka med formacijami v vseh treh starostnih kategorijah (plesalci PK Miki, Radomlje so zmagali tudi z otroško Sailors in mladinsko Push the button to add drama fromacijo).

Za veliko dobre volje in še boljše reprezentančno vzdušje pa so poskrbele tudi medalje disco plesalk, in sicer srebrna članske male skupine Rockafallas (PK Zeko, MS) in bronasta članske ženske dvojice Žive Horvat in Maje Ocvirk (PK Zeko, MS).

Prejemnike preostalih odličij in vrhunske uvrstitve celotne reprezentance poglejte TUKAJ.


Iskrene čestitke vsem,

Plesna zveza Slovenije