V Dečinu na Češkem je v ledeni dvorani publiko 9-krat ogrela slovenska himna

V Dečinu (Zimni stadion Dečin) je od 19. do 22. septembra 2019 potekalo Svetovno prvenstvo v street dance showu. Na Češkem se je zbralo 2063 plesalcev iz 16 držav, najštevilčnejša je bila prav reprezentanca Slovenije, ki je štela 472 plesalcev in jo je vodila Azra Selimanović.

Slovenci so na prvenstvu skupaj osvojili 9 zlatih, 4 srebrne in 6 bronastih medalj.

V absolutni (članski) konkurenci so Slovenci osvojili naslove svetovnih prvakov med formacijami Top shop (PK Bolero, Ljubljana), malimi skupinami Postman (PK Bolero, Ljubljana) in solistkami Maja Hočevar (PK Bolero, Ljubljana). Do naslova svetovne podprvakinje je med solistkami priplesala Lana Vrtačnik (PK Bolero, Ljubljana), na stopničke na 3. mesto pa se je uvrstila še formacija Paris (PK Bolero, Ljubljana).

Fotografija osebe Bolero Dance Center.

Zelo uspešni so bili tudi mladinci, saj smo dobili mladinske svetovne prvake prav v vseh disciplinah med solisti tako v ženski kot moški konkurenci, in sicer Danajo Ažman (PK Bolero, Ljubljana) in Valentina Trobevška (PK Miki Domžale), med dvojicami Anjo Gorta in Mašo Štrus (PŠD NLP, Kresnice), med malimi skupinami Play hard, work hard (PK Idrija) in med formacijami Monopoly show (PK Miki, Domžale). K skupnemu uspehu so dodali še Liza Ana Cukor (PK Bolero, Ljubljana) s 3. mestom med solistkami, Naja Kovačič in Pia Potočnik (PK M, Ljubljana) z 2. mestom med dvojicami, mali skupini You don't steal from mafia (PK Bolero, Ljubljana) z 2. mestom in Titatnic (PK Miki, Domžale) s 3. mestom ter formacija Hip hop vs. Disco (PK Bolero, Ljubljana) s 3. mestom.

Fotografija osebe Plesna šola Miki.

Izkazali pa so se tudi naši najmlajši plesalci. Solist deček Jaša Končar (PŠD NLP, Kresnice) si je priplesal srebrno medaljo, otroška mala skupina Two worlds (PK Vibe, Maribor) bronasto medaljo in otroški formaciji Chimney sweeper (PK Miki, Domažel) zlato oz. Mamma Mia (PK Vibe, Maribor) bronasto medaljo.

Fotografija osebe Plesna šola Miki.

V Dečinu je potekala tudi tekma za svetovni pokal v produkcijah in v disco danceu. Produkcija Olympic games (PK Pingi International, Maribor) si je priplesala 3. mesto, edina slovenska predstavnica v disco danceu Maja Ocvirk (PK Zeko, Murska Sobota) pa si je priplesala 4. mesto.

Vsem reprezentantom in njihovim trenerjem/koreografom iskreno čestitamo. Vse uvrstitve naših plesalcev so zbrane v zavihku Rezultati z mednarodnih tekmovanj.