V plesno jesen z 29 medaljami s SP v streetu in 3 medaljami svetovnega pokala v discu

Usti nad Labo, 20. do 23. 9. 2018 – Svetovno prvenstvo v street dance showu in svetovni pokal v disco danceu

V drugi polovici septembra je v Usti nad Labo na Češkem odpotovala 400-članska slovenska reprezentanca, ki sta jo vodila Azra in Dejan. Plesalci so se v konkurenci plesalcev iz 17 držav potegovali za naslove svetovnih prvakom v street dance showu in medalje na svetovnem pokalu v disco danceu.

Skupno so reprezentanti zbrali 29 medalj na prvenstvu in 3 medalje na tekmi za svetovni pokal.

Naslov svetovnih prvakov v absolutni (članski) kategoriji so osvojili solistka Nika Brložnik (PK Idrija), dvojica Daša Kovačič in Ana Trček (PK Idrija), mala skupina Lunchbox (PK Bolero, LJ) in formacija Vikingz (PK Bolero, LJ). Medalje pa so si priplesali tudi dvojica Tia Vlahovič in Selena Bojič (PK Bolero, LJ), novi podprvakinji, mala skupina Mehaniki (PK Idrija) za 3. mesto, formacija Surf's up (PK Bolero, LJ) za 3. mesto.

Mladinci so si naslove mladinskih svetovnih prvakov priplesali med solistkami Teja Lampe (PK Idrija), solisti Valentin Trobevšek (PK Miki, Domžale), dvojicami Maša Skočaj in Žiga Farkaš (PK Miki, Domžale) in malimi skupinami Hello, my name is (PK Bolero, LJ). Medalje so si priplesali tudi solistki Maruša Jakopič (ŠD Moj klub, Bled) za 2. mesto in Ana Liza Cukor (PK Bolero, LJ) za 3. mesto, solist Žan Ninič Čeak (PK Bolero, LJ) za 3. mesto, dvojici Rika Dolžan in Žan Zupan (ŠKDPS Špela) za 2. mesto in Naja Kovačič in Pia Potočnik (PK M, LJ) za 3. mesto, mali skupini Gasilke (PK Idrija) za 2. mesto in Pozor, gradbišče (PK Minimundo, LJ) za 3. mesto ter formaciji What if Jack … (PK Miki, Domžale) za 2. mesto in Karate kid ( PK M, LJ) za 3. mesto.

Zelo uspešni so bili tudi otroci. Na zmagovalni oder so se povzpeli Maruša Južina (PK Minimundo, LJ) s 1. mestom in Tia Manca Boc (PK M, LJ) z 2. mestom med solistkami, Jaša Končar (PŠD NLP, Kresnice) z zmago med solisti, Tia Manca Boc in Tijana Pilić (PK M, LJ) kot zmagovalki in Kiara Cicmil in Evelin Somrak (PK Urška LJ) s 3. mestom med dvojicami, Troli (PK Idrija) in Boksarji (PK M, LJ) med malimi skupinami z osvojenim 1. oz. 3. mestom, ter formaciji Rudarjenje (PK Miki, Domžale) z srebrom in Grease (PK M, LJ) z bronom.

Na tekmi za svetovni pokal sta si Živa Horvat in Maja Ocvirk (PK Zeko, MS) priplesali 2. mesto med članskimi ženskimi dvojicami, Maja Ocvirk (PK Zeko, LJ) je v zbirko dodala še 3. mesto med mladinskimi solistkami, z zmago pa se je v Slovenijo vrnila članska formacija Kratos (PK Kattan, Celje & Zasavje).

Vsem plesalcev, trenerjem in koreografom iskreno čestitamo.