Showarji iz Riese pričakovano z medaljami

Riesa, 20. do 25. 11. 2017 – Svetovno prvenstvo v show danceu

Tradicionalni svetovni športni spektakel v Sachsensareni se je iztekel. Za predstavnike slovenske reprezentance več kot uspešno.

Slovensko 160-člansko odpravo je vodila Katja Glažar. Slovenci smo imeli predstavnike v vseh disciplinah in kategorijah tega prvenstva.

V četrtek so prvenstvo zelo uspešno zaključili mladinski reprezentanti. V finalu solistk smo imeli kar 4 predstavnice (vse sodelujoče) in vzpon na najvišjo stopničko je uspel Neji Horvat (PK Urška LJ),

z bronom se je okitila Lara Šlibar (PK Bolero, LJ), 4. mesto je osvojila Lana Klemen (D Kazina), 5. mesto pa si je priplesala Neli Crnkovič (D Kazina).

Med solisti se je Gal Justin (PD BPS Radovljica) uvrstil na 12. mesto.

Dvojice so tekmovanja zaključila v četrtini finala.

Do medalje, in sicer bronaste, je priplesala mala skupina Without hope (PK Bolero, LJ).

Za vrhunski zaključek večera pa je poskrbela formacija I lived my life wrong (PK Bolero, LJ), ki je ugnala vso konkurenco in se domov vrača z naslovom mladinskih svetovnih prvakov.

Otroci se letos vračajo brez osvojene medalje, smo pa v finalih stiskali pesti za Grega Goloba (PK Šinšin), ki je zabeležil 6. mesto, in malo skupino Olympic spirit (D Kazina), ki je prvenstvo končala na 7. mestu.

Za čudovit zaključek prvenstva pa so poskrbeli članski plesalci, ki se domov vračajo z zlato, dvema srebrnima in bronasto medaljo.

Ženska dvojica Lana Smolnikar in Klara Senica (PK Miki Domžale)

je priplesala Zdravljico, dekleti sta novi svetovni prvakinji. Lana je tekmovala tudi v finalu solistk, priplesala si je 6. mesto. V mešanih dvojicah sta tekmovala Anja Jeršan in Tian Čehić (PK Bolero, LJ), ki sta se razveselila bronaste medalje, Tian pa je osvojil 5. mesto kot solist. Mala skupina Catching dreams (PK Bolero, LJ) se je okitila z naslovom podprvakov, prav tako pa so premoč Rusom morali priznati branilci naslova med formacijami When my skin grows old (PK Bolero, LJ), ki so osvojili srebrno medaljo.

Vsem plesalcem, trenerjem in koreografom iskreno čestitamo.

(Fotografije so iz lastnih arhivov oz. je avtor uradni fotograf prvenstva TonyFoto)