V Skopju Slovenci 27-krat na stopničkah, 11-krat zadonela Zdravljica

Skopje, 7. do 9. 11. 2018Evropsko prvenstvo v street dance showu in svetovni pokal v hip hopu in disco danceu

Slovenski plesalci so se prejšnji teden preselili v makedonsko prestolnico, kjer se je prvič odvijalo IDO evropsko prvenstvo. 218-članska street reprezentanca si je v Skopju pod vodstvom Darje Šuster priplesala kar 27 odličij vseh treh barv.

Evropske prvake v street dance showu smo v absolutni članski kategoriji dobili med solistkami – Nika Brložnik (PK Idrija), dvojicami – Daša Kovačič in Ana Trček (PK Idrija), malimi skupinami – Lunchbox (PK Bolero, LJ) in formacijami – Vikingz (PK Bolero, LJ). 2. mesto sta si med dvojicami priplesali Tia Vlahovič in Selena Bojič (PK Bolero, LJ), podprvaki pa so postali tudi članice male skupine Mehanics (PK Idrija) in člani formacije Surf's up (PK Bolero, LJ).

Še uspešneje so Slovenijo zastopali mladinci, ki so si priplesali nazive mladinskih evropskih prvakov v vseh 5 street disciplinah. Zmage so se veselili solistka Liza Ana Cukor (PK Bolero, LJ), solist Valentin Trobevšek (PK Miki, Domžale), dvojica Maša Skočaj in Žiga Farkaš (PK Miki, Domžale), skupina Fly with us (PK Idrija) in formacija What if Jack … (PK Miki, Domžale). Na 2. mesto so se uvrstili Teja Lampe (PK Idrija), Rika Dolžan in Žan Zupan (ŠKDPS Špela, Tržič), mala skupina Cupid (PK Miki, Domžale) in formacija Karate Kid (PK M, LJ). Bronaste medalje pa so osvojili Tinkara Einsiedler (PK Bolero, LJ), Žan Ninič Čeak(PK Bolero, LJ) in Jaka Pečnik (PK Urška LJ), Teja Lampe in Vita Velikanje (PK Idrija), mala skupina Firefighters (PK Idrija) in formacija Charlie in tovarna čokolade (PK Bolero, LJ).

Pridno pa je medalje zbiral tudi podmladek. Med deklicami si je srebro priplesala Tia Manca Boc (PK M, LJ), ki je osvojila tudi bron v dvojici s Tijano Pilić. Med otroškimi malimi skupinami smo imeli dvoje medljiste. Skupino Boxing (PK M, LJ) na 1. mestu in Trolls (PK Idrija) na 2. mestu.

Na najvišjo stopničko pa se je povzpela tudi otroška formacija Grease (PK M, LJ).

Prav tako so se plesalci izkazali na poklani tekmi v hip hopu in discu. Zmage so si priplesali solistka mladinka v discu Maja Ocvirk (PK Zeko, MS), med članicami je zmagala njena klubska kolegica Živa Horvat. Plesalki pa sta skupaj zmagali tudi med članskimi dvojicami. In se skupaj s soplesalkami razveselili še tretjega zlata z malo skupino Flip it. V hip hopu je deklica Manca Tia Boc zmagala med solistkami, med mladinci pa sta si 1. mesto priplesala solista Naja Kovačič (PK M, LJ) in Žan Zupan (ŠKDPS Špela, Tržič). Pozlatili sta se tudi otroška dvojica Lina Škof in Tilen Kerin Zabukovec (PK M, LJ) ter mladinska dvojica Naja Kovačič in Pia Potočnik (PK M, LJ). Slavila pa je tudi članska formacija Bad Tings (PK Bolero LJ).

Vse vrhunske uvrstitve slovenskih plesalcev najdete pod Rezultati in na uradni strani IDO. Fotografije pa na FB in Instagram profilu.

Vsem plesalcem in trenerjem iskreno čestitamo.