V Varšavi na SP v modernu 2021 4-krat zadonela slovenska himna

Varšava (Poljska), 13. do 15. 12. 2021 – IDO SP v modernu 2021

V Varšavi se je takoj po zaključku SP v jazzu začelo SP v modernu. Del slovenske art reprezentance je ostal v Varšavi in nadaljeval s svojimi nastopi, medtem ko so se jim pridružili še ostali modern plesalci.

V konkurenci 22 držav so slovenski plesalci 4-krat stopili na zmagovalno stopničko in poskrbeli za slovensko himno.

V absolutni (članski) konkurenci so si naslove svetovnih prvakov v modernu priplesali solistka Lana Smolnikar, dvojica Petra Ravbar in Tian Ćehić in formacija Behind the curtain (vsi PK Bolero, Ljubljana).

Morda je slika naslednjega: 5 oseb, ljudje stojijo in znotraj

Pri solistkah sta Slovenki zasedli tudi 2. in 3. stopničko, svetovna podprvakinja je Brigita Krašovec, bronasto medaljo pa si je priplesala Lara Šlibar (obe PK Bolero, Ljubljana). Prav tako se je na 2. stopničko povzpela formacija The beautiful equation (D Kazina, Ljubljana). 3. mesto pa si je priplesala še dvojica Maja Železnikar in Alex Istenič (Pk Bolero, Ljubljana).

Morda je slika naslednjega: 5 oseb, ljudje stojijo in znotraj

Mlajša mladinska svetovna prvakinja je Zarja Čerkez (PK Bolero, Ljubljana). Starejša mladinska svetovna podprvakinja je Maja Železnikar (PK Bolero, Ljubljana). Naslove mladinskih svetovnih podprvakov so si priplesali skupina Brain wash in formacija Greed (obe PK Bolero, Ljubljana). Bron pa si je priplesal solist mlajši mladinec Grega Golob (PK Šinšin, Kamnik).

Morda je slika naslednjega: 2 osebi, ljudje stojijo in besedilo

Vrhunske rezultate ostalih članov slovenske ekipe si lahko pogledate v zavihku Rezultati mednarodnih tekmovanj.

Vsem članom reprezentance čestitamo za uspešne nastope in osvojene medalje. Čestitke pa tudi celotnemu strokovnemu štabu.