V vročem Skopju vrhunski rezultati slovenskih hiphoparjev

Skopje, Severna Makedonija – 1. do 5. 7. 2022 – EP v hip hopu, poppingu in HH battlih

Zadnji dan DP v MTP 2022 se je na pot v Skopje odpravila več kot 500-članska reprezentanca. V športni dvorani v Skopju jih je namreč čakalo Evropsko prvenstvo in (so)tekmovalci iz 21 držav. Kar 1/3 udeležencev prvenstva so bili Slovenci.

V vlogi vodij ekipe so se zvrstili Robi Grmek, Jure Krajnc in Ana Vodišek.

Plesalci pa so se iz razgrete Severno Makedonske prestolnice vrnili s 7 zlatimi, 6 srebrnimi in 9 bronastimi odličji, najbolj uspešne pa so bile hip hop solistke članice, saj so zasedle vse tri stopničke! Nova evropska prvakinja je tako Alja Sedonja (ŠK Pro DC, NG), podprvakinja Danaja Ažman (PK Bolero, LJ), bron pa si je priplesala Naja Kovačič (PK Plesno mesto, LJ).

Izkazale so se tudi članske dvojice z 2. mestom Lane Vrtačnik in Matica Marolta (PK Bolero, LJ) in 3. mestom Vanese Majerič in Nejca Strelca (DPC Samba, Maribor). Uspeh sta dopolnili mali članski hip hop skupini Sticky (PD J dance studio, LJ) z 2. in Kakashi (PK Bolero, LJ) s 3. mestom ter članska hip hop formacija Matangi (PK Bolero, LJ) z osvojenim naslovom evropskih prvakov.

(Matangi, foto lastni arhiv)

Slovenske barve so uspešno zastopali tudi mlajši in starejši mladinci. Mladinska odličja so si priplesali: solistka starejša mladinka Lara Brance (PD TBA, Šentjur) z osvojenim 2. mestom, solist mlajši mladinec Ian Hotko (PK Vibe, MB) prav tako za 2. mesto, mlajše mladinska dvojica Zara Kajtna in Anja Aristovnik (PD TBA, Šentjur) s 3. mestom, mala skupina Boyz (ŠKDPS, NM) z naslovom mladinskih evropskih prvakov ter mladinska formacija Donda (PD TBA, Šentjur) z osvojenim 3. mestom.

(Boyz, foro lastni arhiv)

Svoje so dodali tudi otroci z osvojenimi bronastimi odličji, in sicer solistka deklica Kaja Škrjanc (PK Impulz, LJ), otroška dvojica Dominik Strusa in Matic Štukelj (ŠKDPS, NM), mala skupina Mood (PD TBA, Šentjur) in formacija Pongo (PK Bolero, LJ).

V Skopju se je odvijalo tudi EP v electric boogijeu oz. po novem poppingu. Kar dvakrat se je na najvišjo stopničko povzpel Ian Hotko (PK Vibe, MB), sprva kot solist mlajši mladinec, nato še v mlajše mladinskem paru s soplesalko Vaneso Praunseis. Naslova mladinskega evropskega prvaka med starejšimi mladinci pa se je razveselil Tit Ćatović (ŠKDPS, NM).

Zadnji tekmovalni dan je kot ločeno tekmovanje potekalo še EP v hip hop battlih, kjer so se ponovno najbolj izkazali članski solisti. Lia Lačen (ŠK Pro DC, NG) si je pridvobojevala naslov evropske prvakinje, medtem ko ji je družbo na drugem mestu delala klubska kolegica Alja Sedonja.

(Alja Sedonja, foto Jernej Šerjak)

Vse ostale tudi vrhunske rezultate slovenskih plesalcev lahko najdete v zavihku Mednarodni rezultati na spletni strani PZS.

Iskrene čestitke vsem plesalcem, trenerjem in koreografom.

Uživajte zaslužene počitnice!

PZS – sekcija MTP