Veliki slovenski tris – prvaki med šov formacijami v vseh starostnih skupinah

Zielona Gora, Poljska, 15. do 19. 11. 2022Svetovno prvenstvo v šov plesih

Jesenski IDO koledar je v zadnjem hipu prinesel kar nekaj sprememb lokacij SP. Tako se je SP v šov plesih, ki je tradicionalno v Riesi, preselilo na Poljsko, SP v stepu v Veliko Gorico na Hrvaškem in SP v jazzu, baletu in modernu v Slovenijo.

V poljsko Zielono Goro je tako odpotovalo 162 slovenskih plesalcev, na tekmovanju pa sta jih vodila Živa Laterner in Matevž Česen, slovenska sodnica je bila Diana Drobnič Gorenc.

Veliki met je uspel koreografu Matevžu Česnu in plesalcem PK Bolero, LJ, ki so se okronali z naslovi prvakov med šov formacijami v vseh treh starostnih kategorijah.

Med otroškimi formacijami je zmaga pripadla Match point (slika spodaj), med mladinskimi Sold in v absolutni konkurenci, med člani, Hunt for Success (slika zgoraj). Na stopničkah je tekmovanje zaključila tudi mladinska formacija Don't look up (PK Forma, LJ) z osvojenim 3. mestom.

Naslov svetovnih prvakinj sta si med ženskimi dvojicami priplesali Karin Ramovš in Lara Šlibar, s koreografijo Deja vu (PK Bolero, LJ),

slednja je zmagala tudi med solistkami članicami, medtem ko si je njun klubski kolega solist Jakob Kavšek priplesal naslov svetovnega podprvaka.

Do odličij so priplesali tudi mlajše mladinska dvojica Brina Belavič Pučnik in Alisa Pivk (PK Bolero LJ) z 2. mestom ter Tija Avdić in Taja Česen s 3. mestom, solistka mlajša mladinka Iva Senica in solistka starejša mladinka Zarja Čerkez (obe PK Bolero, LJ) s srebrnima medaljama, k uspehu pa sta združeni v paru dodali še zlato medaljo med starejše mladinskimi dvojicami. Grega Golob (PK Šinšin, Kamnik) si je med solisti starejšimi mladinci priplesal bron. Piko na i mladinskega uspeha je z zmago dodala še mala skupina Perfectionisem (PK Bolero, LJ).

Slovenski uspeh sta s srebrom in bronom dopolnili solistki deklici Bina Podjed (PK Bolero, LJ) in Naja Domazet (D Kazina, LJ).

Po pričevanju reprezentantov in vodij ekip so se Poljaki izkazali kot dobri organizatorji in gostitelji.

Več o uspehih naših plesalcev v zavihku rezultati.

Iskrene čestitke vsem udeležencem in njihovim trenerjem/korografom ter podpornikom.