Vrhunski uvrstitvi na SP v disco danceu 2022 na Švedskem

Katrineholm, Švedska – 15. do 18. 9. 2022 – Svetovno prvenstvo v disco danceu

Redko se zgodi, da Slovenija na SP potuje v tako maloštevilni zasedbi in brez uradnega vodja ekipe, a (po)koronsko obdobje prinaša veliko sprememb na vseh področjih, zato sta se sredi septembra na Švedsko kar sami pogumno odpravili članski disco plesalki Plesnega kluba Zeko – Živa Horvat in Maja Ocvirk.

Ponosno in tudi zelo uspešno sta Slovenijo zastopali med 16 državami udeleženkami in 1215 prijavljenimi tekmovalci.

Živa si je med solistkami A1 priplesala odlično 6. mesto, skupaj z Majo pa sta med ženskimi dvojicami za las zgrešili uvrstitev v finale in tekmovanje sklenili na visokem 8. mestu.

Po vrnitvi domov sta takole strnili svoje misli:

»Letošnje svetovno prvenstvo je bilo za naju prav posebno, saj sva na Švedsko odpotovali sami, brez spremstva, in zato prvič morali skrbeti za vse prevoze in opravke v zvezi s tekmovanjem. Tako velike tekme se pa nisva udeležili že dolgo časa, saj smo približno dve leti, zaradi koronskih ukrepov, vsi plesalci ostali brez večjih tekmovanj. Nekaj mesecev pa sva tudi bili prisiljeni pavzirati zaradi resne poškodbe Majinega kolena. Letos čez poletje sva se na svetovno prvenstvo pripravljali intenzivno. Prihajava iz različnih krajev, zato sva se dvakrat tedensko dobivali na skupnih treningih, ostalo pa sva trenirali individualno. Tekmovanja sva se zelo veselili, saj nama je velik užitek plesati na tako velikih odrih in to z najboljšimi na svetu. 13. septembra sva se tako tja odpravili z visokimi cilji, z željo po uvrstitvi v finale, za katerega pa sta nama na koncu zmanjkali samo dve mesti. Bili sva nekoliko razočarani, vendar se hkrati zavedava, da imava se veliko prostora za napredek. Veseliva se nove priložnosti, ki bo junija 2023 na Češkem – evropsko prvenstvo. Do takrat imava še kar nekaj časa, ki ga bova maksimalno izkoristili.«