Za piko na i 14 medalj z EP v jazzu in modernu

Mikolajki (Poljska), 6. do 10. 12. 2016 – Plesalci modernih tekmovalnih plesov se od leta 2016 poslavljajo s 14 odličji, ki so jih osvojili na zadnjem prvenstvu v tem koledarskem letu, in sicer na Evropskem prvenstvu v jazzu in modernu, ki je potekalo na Poljskem.

Letošnjo za Slovence že tako uspešno sezono so na evropskem prestolu zaključili solist Michel Kany Obenga (ŠPD Pro dance studio LJ), in sicer kar v dveh disciplinah, med solisti v jazzu in solisti v modernu,

Foto: iz osebnega arhiva na FB

mladinska jazz dvojica Inja Orel in Neja Horvat (PK Urška LJ)

Foto: Mimi Marčac Mirčeta iz osebnega arhiva na FB

in članska mala skupina Bring on the man (PK Miki Domžale).

Foto: iz osebnega arhiva na FB

Srebrna odličja in naslove evropskih podprvakov so osvojili mladinka Neja Horvat (PK Urška LJ) tako med jazz kot tudi modern solistkami, članski solist Matej Voušek (D Kazina) v jazzu, članska jazz mala skupina First and last dance (PK Bolero LJ)

Foto: iz osebnega arhiva na FB

ter mladinska modern formacija Copy paste (PK Bolero LJ).

Foto: iz osebnega arhiva na FB

Tretjega mesta pa so se razveselili Tina Turk in Matej Voušek (D Kazina) med članskimi jazz dvojicami, Lana Smolnikar (PK Miki Domžale) med članskimi modern solistkami, Miha Florjanc Lukan (D Kazina) med mladinskimi modern solisti, Tian Čehič (PK Bolero LJ) med članskimi modern solisti in mladinska modern mala skupna What if (PK Bolero LJ).

Vsem dobitnikom odličij in finalistom ter seveda vsem članom reprezentance in njihovim trenerjem iskreno čestitamo.

Rezultate vseh slovenskih plesalcev najdete v zavihku Rezultati mednarodnih tekmovanj.