Za zaključek s Poljske z 8 medaljami

Rawa (Poljska) – 5. do 9. 12. 2018 – Svetovno prvenstvo v modernu

V Rawi se je kot zaključek mednarodnih tekmovanj v letu 2018 za slovenske plesalce uspešno zaključilo Svetovno prvenstvo v modernu. Z naslovi svetovnih prvakov se domov vračajo solistka Lana Smolnikar (PK Bolero, LJ)

ter dvojica Petra Ravbar in Tian Ćehić (PK Bolero, LJ).

Člani so osvojili še dve 3. mesti, in sicer mala skupina Keep the streets empty (D Kazina, LJ) in formacija Neverending (D Kazina, LJ).

3. mesta so bila rezervirana tudi za naše mladince. Bron so si priplesali solistka Lana Klemen (D Kazina, LJ), mala skupina Thinking about your body (D Kazina, LJ) in formacija Choice (PK Bolero, LJ). Na odličnem 4. mestu sta prvenstvo zaključili solistka Lara Šlibar (PK Bolero, LJ) in formacija I see you (D Kazina, LJ).

Do medalje pa je priplesal tudi solist deček Grega Golob (PK Šinšin, Kamnik), katerega zbirka medalj je prav tako bogatejša za bron.

Vidnejše uvrstitve so si priplesali še solist Tian Ćehić (PK Bolero, LJ) s 5. mestom, mladinski solist Alex Istenič (PK Bolero, LJ) s 5. mestom, skupaj s soplesalko Majo Železnikar pa je osvojil še 6. mesto med mladinskimi dvojicami. Uspeh je dopolnila članska mala skupina Human desire (PK Bolero, LJ) s 6. mestom.

Vse uvrstitve slovenske modern reprezentance najdete v rubriki Rezultati.

Vsem tekmovalcem in njihovim koreografom ter trenerjem pa iskreno čestitamo.