Zlata Praga za Slovence res zlata

Praga, 26. do 30. 9. 2018 – Svetovno prvenstvo v show danceu

V praški športni dvorani Kralovka se je prejšnji teden na svetovnem prvenstvu v show danceu družilo več kot 1800 plesalcev iz 25 držav. Najštevilčnejša, s 300 člani, je bila prav reprezentanca Slovenije, ki je prvenstvo zaključila z zgodovinskim uspehom – osvojenimi naslovi svetovnih prvakov v prav vseh disciplinah v absolutni, torej članski konkurenci, in s tem še izboljšala uspeh iz leta 2014 ter ga še nadgradila s tem, da so tokrat vse zlate medalje priplesali člani istega kluba.

Nova svetovna prvakinja med solistkami je Lana Smolnikar, prvak med solisti Tian Ćehić, oba pa sta bila zlata tudi v dvojicah. Med ženskimi dvojicami Lana skupaj s Klaro Senica, Tian pa med mešanimi dvojicami z Anjo Jeršan. Zmagala je tudi mala skupina The climb of life ter formacija Black sheep. Vsi plesalci so iz PK Bolero Ljubljana, kjer delujejo pod vodstvom Matevža Česna.


V članskih finalih smo navijali tudi za solistko Nejo Horvat (PŠUK društvo Mimi, LJ), ki je osvojila 6. mesto, in žensko dvojico Inja Orel in Ajda Razdevšek (PŠUK društvo Mimi, LJ9, ki sta za las zgrešili stopničke z osvojenim 4. mestom.

Uspešni so bili tudi mladinci, kjer smo imeli na stopničkah kar dve solistki – novo mladinsko svetovno prvakinjo Lano Klemen (D Kazina, LJ) ter mladinsko svetovno podprvakinjo Brigito Krašovec (PK Bolero, LJ). Naslov mladinskih podprvakov si je priplesala tudi mala skupina Demention (PK Bolero, LJ), zmago pa so si priplesala dekleta iz formacije In my mother's closet (PK Bolero, LJ).

Uspeh so dopolnili otroci, in sicer Živa Babnik in Grega Golob (PK Šinšin, Kamnik) s 4. mestom med otroškimi dvojicami in formacija The oldest flute in the world (D Kazina, LJ) s 5. mestom.

Tekme za svetovni pokal sta se udeležili tudi dve slovenski produkciji, ki sta zasedli odlično 3. in 4. mesto ter z bolj uličnimi ritmi lepo popestrili celotno tekmovanje. 3. mesto in finale si je priplesala produkcija Orchestra (PK Pingi International, MB), 4. mesto pa Time machine (PD J dance studio).

Vsem plesalcem in trenerjem ter koreografom iskrene čestitke.

(Fotografije: Dance photo.)