21. LET MATURANTSKE ULIČNE ČETVORKE

21. LET MATURANTSKE ULIČNE ČETVORKE – edinstven dogodek, ki je nastal v Sloveniji in s plesom povezuje slovenska in tuja mesta.

V petek, 19. maja, točno opoldne se bo zgodil eden izmed najbolj množičnih evropskih projektov za mlade EUROPEAN QUADRILLE DANCE FESTIVAL – MATURANTSKA ULIČNA ČETVORKA.

Plesna zveza Slovenije bo kot koordinator projekta European Quadrille Dance Festival koordinirala ulično četvorko v Sloveniji (21 mest) in še petih drugih evropskih državah (Slovaška, Madžarska, Srbija, Severna Makedonija in Črna Gora – skupaj 25 mest). Gre za edinstven evropski projekt, ki preko glasbe in enostavne plesne koreografije povezuje mlade širom Evrope.

Pod okriljem Plesne zveze Slovenije bodo plesali v Ljubljani, Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Novem mestu, Velenju, Ajdovščini, Lendavi, Ljutomeru, Postojni, Brežicah, Krškem, Črnomlju, Tolminu,

Sl. Konjicah, Sežani, Šentjerneju, Mirni, Litiji in na Ptuju, ter v Srbiji, na Slovaškem, Madžarskem, Severni Makedoniji in Črni gori.

Največja prireditev v Sloveniji bo v Ljubljani kjer bo organizator Dijaška skupnost Ljubljane v okviru Študentske organizacije Univerze v Ljubljani in Mestne občine Ljubljana.

V Ljubljani pričakujejo več kot 2500 maturantov iz več kot 20-tih ljubljanskih srednjih šol. Sodelovanje na četvorki bo za vse slovenske maturante brezplačno.

Za predvajanje četvorke in radijski prenos v vse kraje bo poskrbel Radio Slovenija International, ki se bo ta dan od 11.30 javljal „v živo“ s prizorišč v tujini in Sloveniji.

Plesna zveza Slovenije je tudi imetnik zadnjih treh Guinnessovih rekordov v sinhronem plesanju v letih 2009, 2010 in 2011. Rekordna znamka iz leta 2011 s 33.202 udeleženci še vedno velja za največje število simultano plesočih v četvorki.

Plesna zveza Slovenije

Celovška cesta 25