MATURANTSKA ČETVORKA ZA GUINNESSOV REKORD

MATURANTSKA ČETVORKA ZA GUINNESSOV REKORD

19. maj 2017 – slovenski dan plesa. Moto letošnje najbolj množične prireditve Maturantska četvorka, ki bo potekala na zadnji šolski dan slovenskih maturantov v petek, 19. maja točno ob 12. uri v več kot 50. krajih sedmih evropskih držav, je jasen in odločen NE alkoholu in prepovedanim drogam.

Tradicionalna Maturantska četvorka bo potekala v 20. slovenskih krajih in več kot 30. krajih v sedmih evropskih državah. Za sinhrono plesanje preko radijskega signala bo poskrbel Radia Slovenija International, ki bo zagotovil tudi tudi satelitski signal za tujino. V živo se bodo ta dan med 11.30 in 11.45 oglasili organizatorji in plešoči iz Slovaške, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Madžarske, Črne gore in iz Novega mesta, Nove Gorice, Ljutomera in Maribora.

NAJMANJ 30 TISOČ PLESALCEV NA SLAVNOSTNI MATURANTSKI ČETVORKI

Organizatorji pričakujejo letos najmanj 30 tisoč plesalcev.Najboljmnožična udeležba v Sloveniji bo v Mariboru, kjer jih bo plesalo približno 2000. Plesali bodo tudi v Kopru,Sežani, Ajdovščini, Idrija, Tolminu, na Ptuju, Novem mestu, Murski Soboti, Lendavi, Ljutomeru, Trbovljah, Slovenskih Konjicah, Sevnici, Črnomelju, Šentjerneju, Kočevju, Litiji in Mirni.

V tujini bo v projekt EQDF2017 vključenih še skupno 34 mest (Slovaška 6 mest, Hrvaška 7 mest, Srbija 14 mest, Makedonija 5 mest, Črna gora 1 mesto in Madžarska 1 mesto).Največ jih bo plesalo na Slovaškem, več kot 10.000.

OSREDNJA SLOVENSKA PRIREDITEV BO V MARIBORU, NA TRGU LEONA ŠTUKLJA, kjer bodo že od 10. ure dalje potekale različne aktivnost, ki bodo mlade spodbujale k zabavi brez alkohola in drog ter jih hkrati opozarjali na nezdružljivost škodljive rabe alkohola z aktivno udeležbo v cestnem prometu. Plešoče bo pozdravil tudi predsednik republike Slovenije Borut Pahor.

KONTAKT ZA MEDIJE:

Rudi Kocbek – glavni koordinator za Slovenijo in Evropo

Gsm 041 637 006