uspešen zaključek projekta ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL

Zaključno tekmovanje projekta ŠOLSKI PLESNI FESTIVAL za osnovnošolce zadnje triade je potekalo v sklopu Festivala za šport, katerega organizator je bil Zavod za šport RS Planica. V sredo 6. junija so se vsi najboljši osnovnošolci zbrali v športnem centru v Žalcu in se potegovali za najprestižnejši naslov NAJ PLESALEC/-KA, NAJ PLESNI PAR, NAJ ŠOLSKA EKIPA in/ali NAJ ŠOLSKA PRODUKCIJA. Prireditev se je pričela z mimohodom najboljših posameznikov, šolski ekip, plesnih parov in šolskih produkcij, ki so se preko področnih tekem plasirali na zaključno tekmo projekta ŠPF za OŠ. V ritmu himne projekta ŠPF so udeleženci pozdravili projekt in seveda pa smo imeli tudi iminentne goste. Vse nastopajoče so pred pričetkom tekme nagovorili: ministrica za šolstvo, Maja Makovec Brenčič, direktor Zavoda Planica, Gabrijel Gros, predsednik PZS, Zoran Kljun, župan občine Žalec, Janko Kos, ravnateljica OŠ Žalec, Tatjana Žgank-Meža in idejna vodja projekta ŠPF, dr. Meta Zagorc.

Skupaj s plesom in petjem HIMNE smo pozdravili projekt in s tekmovanjem smo lahko pričeli.

V disciplini PLESI V PARU sta si v konkurenci 22 plesnih parov za leto 2018/2019 naziv NAJBOLJŠI PLESNI PAR V STANDARDNIH PLESIH projekta ŠPF priplesala plesni par Žan Jug - Nika Klauzer iz OŠ Lesično, medtem ko sta v LATINSKOAMERIŠKIH PLESIH izmed 35 plesnih parov 5 člansko sodniško ekipo prepričala Anže Finkšt - Manca Zaluberšek iz OŠ Mozirje.


V petih skupinah je 5 članska sodniška komisija morala na začetku tekmovanja izmed 110 tekmovalcev izbrati 55, ki so se uvrstili v nadaljni krog in tako vse do finala odločili, da naslov NAJBOLJŠE v projektu ŠPF v disciplini POSAMEZNI PLESI (HH,POP in LA) za šolsko leto 2018/2019 pripada SARI FRUHAUF iz OŠ Vuzenica. Po skupnem seštevku vseh uvrščenih tekmovalcev so se najbolje odrezale učenke iz OŠ JANKA MODRA, DOL PRI LJ in osvojile naziv NAJBOLJŠA ŠOLSKA EKIPA za leto 2018/19.

Na koncu tekmovanja smo bili še priča izvirnim šolskim plesnim zgodbam, kateri nastopajoči so nas popeljali v svet domišljije. Tako je v disciplini ŠOLSKA PLESNA PRODUKCIJA naslov NAJBOLJŠE ŠOLSKE PRODUKCIJE osvojila skupina iz OŠ HRUŠEVEC - ŠENTJUR.

Vsak tekmovalec je za sodelovanje na šolskem tekmovanju prejel bronasto priznanje PZS, za sodelovenje na področnem tekmovanju srebrno priznanje PZS in na državnem tekmovanju zlato priznanje PZS. Najboljši so na področnem in državnem tekmovanju prejeli pokale, medalje, učni material projekta ŠPF Plesne zveze Slovenija in Zavoda za šport RS Planica.