Dobre novice iz Francije – SP RR mladinci

Bourg en Bresse, Francija, 14. 11. 2015 – Prijateljstvo med plesalci ter toplo in bučno navijajnje s tribun je pregnalo strah in nelagodje med plesalci, trenerji in navijači, ki sta bila odraz tragičnih dogodkov, ki so dan prej pretresli Francijo in cel svet. Tako je dan kasneje, 14. 11. 2015, iz Francije prišla tudi DOBRA NOVICA, in sicer da sta Evelin Arh in Matej Matečko (PK M) med starejšimi mladinci postala SVETOVNA PRVAKA. V isti kategoriji sta se v finale uvrstila tudi Žiga Vrevc Žlajpah in Ajda Zajc (PK Briljantina), ki sta osvojila 7. mesto. Starejša kolega Julija Horvat Zilhofer in Luka Brulc (PD Pan), ki sta tekmovala v članski kategoriji, sta zabeležila še 2. mesto na Svetovnem pokalu. V kategoriji mlajših mladincev sta bila v finale uvrščena Tej Štrukelj in Teja Gajski (PK Tržič), ki sta si priplesala 6. mesto.

Vsi odlični rezultati slovenskih plesalcev, ki jih je spremljala najglasnejša ekipa navijačev, ki so tokrat dobili še dodaten zagon za svoj navijaški vzklik »Kdor ne skače ni Slovenc!«, so objavljeni na koncu prispevka.

Predstavitev para

EVELIN ARH je bila stara komaj 3 leta, ko je prestopila prag Plesnega mesta. Od tega prelomnega dne pa vse do danes, je ples njen spremljevalec. Med številnimi plesnimi disciplinami jo je najbolj pritegnil akrobatski RnR, v katerem uživa in vztraja še danes. RnR je navdušil tudi njenega brata, ki je »uradni fotograf Plesnega mesta«. MATEJ MATEČKO je z bratom pred osmimi leti gledal nastop rock and roll-a v Mercator centru. Nastop je Mateja in njegovega brata tako prevzel, da sta tudi sama postala rock and roll plesalca. Sanje so postale resničnost, Evelin in Matej sta se zapisala med zvezde.

Naslov svetovnih prvakov je po dolgem premoru ponovno v slovenskih rokah. Nazadnje sta svetovna prvaka v isti kategoriji postala Helena Gutnik in Jaka Južnič prav tako iz PK M, kjer kot kaže, v zadnjih letih spet dobro delajo, saj sta v svetovni špici tudi Luka in Julija, za njimi pa je še nekaj izjemnih plesalcev.


Slovenija je z vsemi rezultati, osvojenimi na preteklem Svetovnem prvenstvu znova pokazala, da je treba na naše plesalce še kako računati tudi v prihodnje.

Mlajši mladinci:

6. mesto ŠTRUKELJ Tej - GAJSKI Teja

26. mesto ČEŠNOVAR Miha - HORVAT-ZEILHOFER Paulina

34. mesto KRESAL Martin - KREMŽAR Juta

37. mesto ŽEPIČ Domen - MEGLIČ Nika

Starejši mladinci:

1. mesto MATEČKO Matej - ARH Evelin

7. mesto VREVC-ZLAJPAH Žiga - ZAJC Ajda

13. mesto VREVC-ZLAJPAH Jaka - KURNIK Danaja

24. mesto JORDAN Jaka - ŠMID Kaja

Člani 'B' razred:

2. mesto BRULC Luka - HORVAT Julija

12. mesto JAPELJ Miha - GUMILAR Karolina

19. mesto JUŽNIČ Jaka - NAROBE Maja

24. mesto PETKOVSEK Grega - MALOVRH Gaja

27. mesto TOPLAK Matic - DUH Katja

30. mesto PEČAK Matija - JELOVŠEK Manca