Mirjam Kerpan Izak prejela častno listino PZS

Plesna zveza Slovenije je na prireditvi Nagrajenec leta 2022 Plesne zveze Slovenije, v petek, 24. 2. 2023, v Hiši plesa v Ljubljani, podelila posebno priznanje: ČASTNA ČLANICA PLESNE ZVEZE SLOVENIJE in ZASLUŽNA FUNKCIONARKA PLESNE ZVEZE SLOVENIJE

Mirjam Kerpan Izak,

in sicer za življenjsko delo in uspešno vodenje IO RNR in predsedovanje mednarodni zvezi WRRC ter doprinos pri njuni organiziranosti in zagotavljanju njune prepoznavnosti in ugleda v domovini in svetu.

Mirjam Kerpan Izak je poklicno direktorica podjetja LIST, ki razvija zdravstveno informatiko. Njena druga služba, aktivnost za dušo, pa je akrobatski rock'n'roll, s katerim se ukvarja od leta 1981, ko je naredila svoje prve rock'n'roll korake. Od leta 2006 je tudi predsednica svetovne rock'n'roll zveze WRRC. Njeno sodelovanje in delovanje torej traja 40 let, toliko, kot je star rock'n'roll v Sloveniji.

Njeno pionirsko delovanje in umestitev slovenskega rock'n'rolla v svetovni prostor je neprecenljivo. Z vsemi funkcijami in nazivi (predsednica, world rock'n'roll confederation (wrrc), članica predsedstva, world dancesport federation (wdsf), športna direktorica, world rock'n'roll confederation (wrrc), predsednica plesnega klub briljantina, Članica IO RR pri PZS, predsednica IO RR PRI PZS) dokazuje, da tudi slovenski plesni strokovnjaki lahko sooblikujejo svetovno plesno zgodovino, sedanjost in prihodnost.

S svojo športno/plesno izobrazbo (mednarodna wrrc sodnica rock'n'roll, mednarodna wrrc tehnična sodnica rock'n'roll (observer), trenerka plesa- rock'n'roll (pzs, zpvuts – fš), učiteljica plesa – družabni plesi, vaditeljica aerobike) prenaša in razširja plesno znanje po svetu in Sloveniji. Njeno delovanje daje težo vsem mednarodnim rock'n'roll dogodkom, tako mednarodnim kot nacionalnim (letos organizira že 20. Memorial Primoža Bizilja, tekmo svetovnega pokala v rock'n'rollu v Sloveniji).

Njeni tekmovalni uspehi segajo vse v leto 1981 v Jugoslavijo, se nadaljujejo na Univerzijadi leta 1987 v Zagrebu, kjer je pripravila koreografijo otvoritvene točke, kot trenerka pa je »soavtorica« uspehov številnih njenih parov, ki so postali državni prvaki, osvajali medalje na evropskih in svetovnih prvenstvih ter dosegali druge mednarodno odmevne rezultate med člani in mladinci ter formacijami.

Plesna zveza Slovenije v Mirjam Kerpan Izak vidi odločilno osebnost slovenskega rock'n'rolla, ki je presegla meje nacionalnega delovanja. Z imenovanjem želimo osrednji osebnosti slovenskega in svetovnega rock'n'rolla dati zaslužen ugled in jo formalno počastiti z listino.