Podeljene nagrade najboljšim plesalcem v letu 2018

Plesna zveza Slovenije je v ponedeljek, 4. 3. 2019 v Festivalni dvorani v Ljubljani že 14. podelila priznanja svojim najuspešnejšim plesalcem v letu 2018.

Nagrajenci so:

SEKCIJA MTP:

SOLISTKA LETA 2018 V MODERNIH TEKMOVALNIH PLESIH:

Lana SMOLNIKAR (PK Bolero, Ljubljana), koreograf: Jan Ravnik – 1. mesto na SP v show danceu, 1. mesto na SP in 1. mesto na EP v modernu

SOLIST LETA 2018 V MODERNIH TEKMOVALNIH PLESIH:

Tian ĆEHIĆ (PK Bolero, Ljubljana), koreograf: Matevž Česen – 1. mesto na SP in 2. mesto na EP v show danceu, 3. mesto na SP v jazzu

DVOJICA LETA 2018 V MODERNIH TEKMOVALNIH PLESIH:

Lana SMOLNIKAR in Klara SENICA (PK Bolero, Ljubljana), koreograf: Jan Ravnik – 1. mesto na SP in 2. mesto na EP v show danceu, 2. mesto na EP v jazzu

MALA SKUPINA LETA 2018 V MODERNIH TEKMOVALNIH PLESIH:

THE CLIMBE OF LIFE (PK Bolero, Ljubljana), koreograf: Matevž Česen – 1. mesto na SP v show danceu

FORMACIJA LETA 2018 V MODERNIH TEKMOVALNIH PLESIH:

KOKAMOE (PŠD Artifeks, LJ Šmartno), koreograf: Žiga Mlakar – 1. mesto na SP in 1. mesto na EP v hip hopu

SEKCIJA SLP:

SOLIST LETA 2018 V PARA PLESU:

Amir ALIBABIČ (PK Zebra, Ljubljana), trener: Andrej Novotny – svetovni podprvak v prostem slogu PARA PLES

PAR LETA 2018 V PARA PLESU:

Nastija FIJOLIČ in Amir ALIBABIĆ (PK Zebra, Ljubljana), trener: Andrej Novotny – PARA PLES – Freestyle duo class 1 – 2. mesto (srebrna medalja). Prost program na glasbo po svoji izbiri; Latin duo class 1 – 2. mesto (srebrna medalja). V tej kategoriji plešejo plesni pari, kjer sta oba plesalca na vozičku, plešejo vseh 5 LA plesov.

Plesalca sta v letu 2018 postala ambasadorja športa invalidov pri Zvezi za šport invalidov – Paraolimpijski komite (ZŠIS-POK).

PAR LETA 2018 V ST in LA PLESIH:

Iliya DOBREV in Ana MESEC (PK Feniks, Ljubljana), trenerji: Blaž Pocajt, Matej Krajcer, Nataša Ambrož – aktualna državna prvaka v ST plesih in podprvaka v kombinaciji 10 plesov. Plesni par, ki zastopa Slovenijo na uradnih prvenstvih, je v letu 2018 zbral 7 finalnih uvrstitev na največjih mednarodnih tekmovanjih (2 x 3. mesto, 2 x 4. mesto, 2 x 5. mesto in 1 x 6. mesto), 4. mesto na evropskem pokalu v kombinaciji 10 plesov, 14. mesto na SP do 21 let v ST plesih in je na 57. mestu v konkurenci 2376 plesnih parov na svetovni lestvici WDSF najvišje uvrščen slovenski plesni par v ST plesih.

SEKCIJA RNR:

PAR LETA 2018 V RNR:

Jaka JUŽNIČ in Gaja MALOVRH (Plesni klub M, Ljubljana), trener: Boštjan Pavček – 1. mesto v skupnem svetovnem pokalu za leto (SAP) 2018, 3. mesto na celoletni svetovni rang lestvici na dan 31.12.2018, 1. mesto SPP (svetovni pokal) Zagreb 2.6.2018, 2. mesto SPP (svetovni pokal) Kharkiv 13.10.2018 in 2. mesto SAP (svetovni pokal) Ljubljana 8.12.2018

Vsem nagrajencem in nominirancem iskreno čestitamo!

Na fotografijah so poleg nagrajencev tudi nominiranci, tj. prejemniki zlatih plaket. Fotografije ostalih prejemnikov priznanj in nastopajočih pa si lahko ogledate v galeriji slik.

Dobitniki bronastih, srebrnih in zlatih plaket 2018

Podeljeni sta bili tudi dve posebni priznanji:

Posebno priznanje članski show dance ekipi Bolera, LJ 2018

IO sekcije MTP je na svoji seji dne, 15. 11. 2018 odločil, da na Prireditvi Naj plesalec PZS 2018 (marec 2019) podeli posebno priznanje 24-članski članski show dance ekipi PK Bolero, Ljubljana in njunima trenerju in koreografu Matevžu Česnu in koreografu Janu Ravniku za izjemen uspeh, ki bo zagotovo zapisan v zgodovino in ga je ekipa dosegla na SP 2018 v show danceu v Pragi. Plesalci so namreč osvojili nazive svetovnih prvakov v vseh disciplinah te zvrsti v absolutni konkurenci: Lana Smolnikar – solo članice, Tian Ćehić – solo člani, Lana Smolnikar in Klara Senica – članske ženske dvojice, Anja Jeršan in Tian Ćehić – članske mešane dvojice, The climbe of life – članske male skupine ter Black sheep – članska formacija.

Posebno priznanje street dance show reprezentanca 2018

IO sekcije MTP je na svoji seji dne, 15. 11. 2018 odločil, da na Prireditvi Naj plesalec PZS 2018 (marec 2019) podeli posebno priznanje vsem plesalcem (mladincem in članom) ter njihovim trenerjem in/ali koreografom, ki so bili del street dance show reprezentance na SP v Ustiju in/ali EP v Skopju. Reprezentanca je na obeh prvenstvih skupaj zbrala 20 + 24 medalj in je v Ustiju prejela tudi mednarodno priznanje za najuspešnejšo reprezentanco v letu 2018. Za ta velik doprinos k prepoznavnosti Slovenije na svetovnem plesnem zemljevidu, je sekcija podelila posebne medalje, ki so jih na prireditvi v imenu 258 plesalcev in njihovih trenerjev/koreografov prevzeli vodje reprezentance na teh dveh prvenstvih: Azra Selimanović, Dejan Zečević in Darja Šuster.

Foto: Jure Makovec