Rimini (Italija) – Svetovno prvenstvo v hip hopu, electric boogiju in break dancu

21.-25. 10. 2015 – Expo center v Riminiju je pretekli teden gostil kar 3 prestižna tekmovanja: IDO Svetovno prvenstvo v hip hopu, electric boogiju in break dancu, IDO EUSA hip hop univerzitetno prvenstvo 2015 in prvi IDO Gala World Event. Slovenska reprezentanca, ki je štela malo manj kot 400 plesalcev, je med 32 državami uspešno zastopala slovenske barve na Svetovnem prvenstvu, sodelovala pa je tudi na Gala World Eventu.

Prvi dan prvenstva sta več kot uspešno otvorila Žiga Mlakar in Katjuša Premk (PŠD Artifeks), ki sta v konkurenci 81 članskih dvojic premagala prav vse in postala svetovna prvaka. Vrhunske uvrstitve v članskih kategorijah so si nato sledile tekom celotnega prvenstva. Naslov svetovnega prvaka je med break dance solisti osvojilAleš Ivanuša (PK Zeko), v finalu je nastopil tudi Tomi Činej (Klub V.I.P.), ki je dosegel končno 4. mesto. Člani breakerji so bili uspešni tudi v disciplini break dance teami, kjer je naslov svetovnih prvakov osvojil Generic Crew (KUD Superstar), The Chosen Ones (PK Zeko) so osvojili srebro, s 4. mestom pa so slovenski uspeh dopolnili Go Breakers (Klub V.I.P.). S 4. mestom v disciplini electric boogie dvojice sta za las zgrešila stopničke še Andraž Mrak in Dejan Djurovič (PK Miki). Naslov vice svetovnih prvakov med članskimi hip hop formacijami je pripadel formaciji Sofly(ŠKD PSNM), ki je uspeh ponovila tudi na prvem IDO Gala World Eventu, kamor so bili vabljeni prvaki iz različnih IDO plesnih disciplin s svetovnih prvenstev v letu 2014 in so se borili za naziv »Best of the best«.

Mladinci pri nizanju uspehov niso zaostajali za člani. V kategoriji hip hop solistk jeUrša Skubic (PŠD Artifeks) postala svetovna podprvakinja, med break dance solisti pa je Filip Kovačič (PK Zeko) osvojil 3. mesto. Pri dvojicah so v hip hopu Iza Černein Bor Prokofjev (PŠD Artifeks) ter v electric boogiju Žiga Colarič in Niko Komac(PK Miki) osvojili 5. mesto. Hip hop mala skupina Fierce (ŠKDK Plesni val Celje) je osvojila srebro, med malimi skupinami so se stopničk veselili še breakerji mladinci, ki so zasedli vsa tri mesta. 007 Crew (KUD Superstar in ŠKD Bast) so postali svetovni prvaki, Go Breakers JR. (Klub V.I.P.) vice prvaki, The Chosen Ones JR. (PK Zeko) pa so osvojili 3. mesto. Hip hop formacija Make it rain (PK Bolero LJ) si je priplesala 4. mesto.

Tudi naši najmlajši plesalci so se odrezali več kot odlično. Nanizali so naslednje uspehe: hip hop formacija Home run (PK Bolero LJ) – 1. mesto, hip hop dvojiceDanaja Ažman in Kaja Simrajh (PK Bolero LJ) – 4. mesto, hip hop solo dekliceDanaja Ažman (PK Bolero LJ) – 6. mesto.

Prav tako so bili uspešni najstarejši plesalci, ki so tekmovali v kategorijah člani 2. Hip hop mala skupina Jagodni izbor (ŠKD PSNM) je osvojila 3. mesto, formacija For Real (ŠKD PSNM) pa 5. Produkcija 100 shades of B (PK Bolero LJ), v kateri so bile zastopane vse starostne kategorije, je osvojila srebro.

Uspešnih uvrstitev je bilo še veliko več, vse pa si lahko ogledate tukaj.

Čestitamo celotni slovenski ekipi tako na odru kot ob njem!

Bd.Clani