Slovenski plesalci iz Ostrave na Češkem prinesli kar 36 medalj

24.-27. 9. 2015 – V Ostravi na Češkem je potekalo Svetovno prvenstvo v street dance showu in Svetovni pokal v disco danceu, kamor se je odpravila tudi zelo številčna slovenska reprezentanca (več kot 500 plesalcev), ki je ponovno posegla po najvišjih uvrstitvah. Skupno so si priplesali 36 medalj, od tega kar 15 zlatih, 13 srebrnih in 8 bronastih. Tekmovanja se je udeležilo več kot 2000 plesalcev iz 14 držav.

Nova svetovna prvakinja med solistkami članicami je Eva Vidmar (ŠKD Maestro). Zmagovalni oder si je delila še s Tamaro Tavčar (PK Urška LJ), ki je osvojila 2. mesto, in Aljo Gomilar-Zicerko (PK Minimundo), ki je zasedla 3. mesto. Da je bil uspeh solistk članic zaokrožen, je poskrbela Ana Vičič, ki se je uvrstila tik pod stopničke na 4. mesto.

Fantje niso zaostajali za rezultati deklet in so si v kategoriji solisti člani prav tako priplesali prva tri mesta, in sicer Kristjan Terglav (ŠKD Klub Plesni val Celje) – 1. mesto, Aljaž Strmljan (PŠD NLP) – 2. mesto in Luka Mravlje (PK Urška LJ) – 3. mesto.

Uspehi v članskih kategorijah so se kar vrstili. Svetovna prvaka med dvojicami sta postala Vanesa Krenker in Kristjan Terglav (ŠKD Klub Plesni val Celje). Naslov podprvakov sta si priplesali Manca Gjura Godec in Eva Težak (D Kazina), 3. mesto pa sta zasedli Lara Turšič in Maja Padjen (PK Urška LJ).

Pri malih skupinah je 1. mesto slavila skupina The Pharaohs (ŠKD Klub Plesni val Celje), stopničko nižje pa jim je družbo delala mala skupina Time to Make Something New (ŠKD Plesni stuido Novo mesto). S 1. mestom je število doseženih medalj v članskih kategorijah dopolnila članska formacija Policijska akademija 2015(PK Pingi International).

Slovenijo so uspešno zastopali tudi mladinci. Zmage so se veselili: solistka Blažka Brodnjak (PK Bolero LJ), dvojica Lara Nosan in Grega Lojen (PD Libero), mala skupina Mad House (PK Bolero LJ) in formacija Street Art (D Kazina). Srebro so osvojili: solistka Nika Brložnik (PK Idrija), solist Ian Lampič (PD Libero), dvojica Nia Crljenko-Cimperšek in Matic Marolt (PD Libero), mala skupina Planet (PK Minimundo) in formacija The Secret Life of Puppets (PK Miki). Bron pa so osvojili:Teja Jančar (PK Bolero LJ), dvojica Ema Križnik in Urša Likavec (D Kazina) in mala skupina Back to School (PK Pingi International).

Tudi naši najmlajši plesalci z dosežki niso zaostajali. Zmago so si priplesali: solistkaTeja Lampe (PK Idrija), solist Maj Lavrič (PK Bolero LJ) in dvojica Lia Lačen in Maj Lavrič (PK Bolero LJ). Drugo mesto so dosegli: solistka Lia Lačen (PK Bolero LJ), dvojica Pia Potočnik in Naja Kovačič (PK M) in mala skupina Robotki (PK Urška LJ). Tretje mesto je osvojila dvojica Teja Lampe in Vita Velikanje (PK Idrija).

Vzporedno s svetovnim prvenstvom je potekal tudi svetovni pokal v disco danceu, mini produkcijah in produkcijah. Tjaša Gazdag (PK Zeko) je v kategoriji disco solo članice osvojila 1. mesto, njen uspeh pa je s 3. mestom v mladinski konkurenci dopolnila Živa Horvat (PK Zeko). 1. mesti sta si priplesali še mini produkcijaKleopatre (PK M) in produkcija Asterix in Obelix (PK Zeko).

Iskrene čestitke vsem udeleženim!

Vse rezultate slovenskih plesalcev pa najdete tukaj.