Slovenski plesalci uspešno stepali na svetovnem prvenstvu v Riesi

1.-5. 12. 2015 – Prvi teden v decembru je bil v znamenju steparjev, ki so se v Nemčiji udeležili svetovnega prvenstva, ki ga je že tradicionalno gostila Erdgas arena v Riesi. Slovenske barve je zastopalo 27 plesalcev, ki so kljub maloštevilčnosti pokazali svojo kvaliteto in odlično energijo, ki sta jim prinesli kar nekaj lepih uvrstitev.

Na sam svetovni vrh se je povzpela mala skupina Happy (PK Lukec Krško) v sestavi Sebastijan Vodlan, Luka Vodlan, Brina Lukež, Sara Jurkas Omerzo in Dana de Costa, ki so v članski kategoriji osvojili naslov svetovnih prvakov. Za dodatno veselje so poskrbeli tudi Luka Vodlan (PK Lukec Krško), ki je med članskimi solisti osvojil 3. mesto, Amadej Jankovič (PK Forma) z osvojenim 4. mestom, članski trio Opa tsupa (PK Lukec Krško) s 5. mestom in članski duo Luka Vodlan – Brina Lukež (PK Lukec Krško) z osvojenim 6. mestom v finalu.

Tudi ostali slovenski plesalci so uspešno nastopili na odru svetovnega prvenstva v stepu. Vse dosežene rezultate pa si lahko ogledate TUKAJ.

Iskrene čestitke!