V slovo g. Janezu Kocijančiču

Poslovil se je velik človek slovenskega športa g. Janez Kocijančič. Družini izrekamo iskreno sožalje. Plesna zveza Slovenije

"… So trenutki, ko enostavno onemimo in samo čakamo, da ozavestimo, kaj trenutek smrti prinaša v naša življenja … vse to se dogaja ob zavedanju, da nas je zapustil Janez Kocijančič – velikan slovenskega športa … V Plesni zvezi Slovenije se ga vedno spominjamo z vsem spoštovanjem, kajti kadarkoli smo potrebovali njegovo pomoč, se je vedno odzval. Svetoval nam je, nas bodril, ko je bilo treba zastaviti delo smelo in pogumno, nas navdihoval in prepričeval, da je vedno znova vredno poizkusiti, se čudil našim dosežkom … Vsi, ki smo delovali v Plesni zvezi smo bili veseli njegovih neprecenljivih nasvetov na eni strani, na drugi pa smo bili vedno ponosni, kadar je obiskal kašno od naših prireditev; pravzaprav je imel rad ples in se vedno znova navduševal nad rezultati plesalcev ... Pogrešali bomo njegovo pronicljivost, sposobnost videnja razvoja, njegovo trdnost pri odločitvah, njegovo neomajno vero v razvoj in napredek športa!" (dr. Meta Zagorc)

"Gospod Janez Kocijančič je bil "mož beseda". V plesnem svetu ostaja osebnost - "legenda" - po njegovi zaslugi, njegovi izjavi na decembrski 2006 skupščini OKS-ZŠZ: "Poznam problematiko Plesne zveze Slovenije, dajem besedo, da bo zadeva urejena ...", ... je bila disciplina "modernih tekmovalnih plesov" po 12 letih prizadevanj na nivojih komisij, odborov OKS, v sistemu OKS-ZŠZ leta 2007 priznana kot polnopravna športna disciplina." (Zoran Kljun)

" ... Še danes se spominjam prvega sestanka z dr. Janezom Kocijančičem. Bilo me je pošteno strah se soočiti z ikono slovenskega športa. Pa je bil ves strah zaman. Sprejel me je GOSPOD, uglajen, topel, spoštljiv, odprt za vsako vprašanje, pobudo. Človek, ki je ponudil pomoč in držal besedo. Redkost, ki je danes bolj izjema kot praksa. Hvala vam za vse, kar ste storili za slovenski ples." (Fiona Johnson)