Odlično izveden 16. Memorial Primoža Bizilja tudi s slovenskimi stopničkami

Plesni klub Briljantina je pretekli vikend (16. in 17.12. 2017) izvedel že 16. Memorial Primoža Bizilja – svetovni pokal v Rock'n'Rollu in Boogie Woogiju. Tradicionalno tekmovanje, ki ga Briljantina organizira v spomin na enega prvih Rock'n'Roll plesalcev v Sloveniji, Primoža Bizilja, in kot promocijo obeh plesnih zvrsti, je znova potekalo v športni dvorani na Dobrovi. V dveh dneh se je na plesnem podiju zavrtelo skoraj 1000 plesalcev iz 18 držav, ki so tekmovali v 3 kategorijah v Boogie Woogiju in štirih kategorijah vRock'n'Rollu.

Kot častna gosta sta se tekmovanja udeležila ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič in župan občine Dobrova Polhov GradecFranci Setnikar. Oba sta zbrane tekmovalce in obiskovalce tudi nagovorila.

Briljantina je hitre in dinamične ritme rock'n'rolla popestrila z nastopi folklorne skupine France Marolt ter mešane pevske skupine Be Jazzy, celotni vikend pa je potekal pod sloganom I feel Slovenija.

Odlično organizirana prireditev, z izvirno scenografijo, je bila za Slovenijo uspešna tudi po tekmovalni plati, saj smo zabeležili kar 6 finalnih uvrstitev in dvojne stopničke.

Najboljša predstavnika Slovenije sta bila med RR člani B Gaja Malovrh in Jaka Južnič z 2. mestom, njun uspeh pa so dopolnili Loti Marinko – Jaka Vrevc Žlajpah (5. mesto) ter Ajda Zajc in Žiga Vrec Žlajpah (6. mesto). Zmagovalca sta postala Polina Leonova in Pavel Zyuzin iz Rusije, tudi skupna zmagovalca svetovnega pokala za leto 2017.

Med starejšimi mladinci sta 3. mesto zasedla Paulina Horvat – Zeilhofer in Miha Češnovar, tik za njima na 4. mestu sta bila Špela Žmuc Škrap in Jak Kavčič. Odlična sta bila še Nika Neglič-Domen Žepič s 7.mestom in Nana in Lovro Živič – Pavček z 11.mestom.

Letos nepremagljiva Madžara, Dora Dobaj in Laszlo Czanik sta slovila tudi v Sloveniji in tako osvojila vse možne lovorike za leto 2017.

V Sloveniji smo prvič videli tudi tekmovanje ženskih formacij, kjer se predstavi 12-16 plesalk s posebnim rock'n'roll show nastopom. Mlada ženska formacija Queen B's (Briljantina) je z uvrstitvijo v polfinale in 12. mestom dosegla svoj cilj. V tej kategoriji imajo vodilno vlogo v svetu Madžari in Rusi, kar so pokazali tudi v Ljubljani.Z izvirno koreografijo so slavile Madžarke SOL Invictus.

Med RR mlajšimi mladinci Slovenci trenutno nimamo predstavnikov, ki bi krojili svetovni vrh. Publiko in sodnike sta navdušila aktualna svetovna prvaka iz Ukrajine MANZHOS Maksym - SHAMRAI Oleksandra

Slovenci v Boogie Woogiju žal nismo imeli predstavnikov, saj tekmovalno ta zvrst pri nas ni razvita, čeprav je aktivnih kar nekaj swing klubov, kjer pa plesalci ne tekmujejo na uradnih tekmovanjih. Boogie Woogie plesalci s svojo spontanostjo, improvizacijo in interpretacijo glasbe, na tekmovanja vedno prinesejo posebno vzdušje in tudi na Dobrovi je bilo tako. Rezultatsko smo videli »maščevanje favoritov« , saj so na letošnjem svetovnem prvenstvu vsi favoriti ostali brez zmage, v Ljubljani pa znova pokazali svoje kvalitete in suvereno odnesli dnevno zmago in še pokale za celoletno uvrstitev. Med mladinci sta slavila Theresa Sommerkamp – Elian Preuhs iz Nemčije, med seniorjiEICHHORN Stephan - VERSTEEGEN Cornelia (Švica), med člani pa Sophie Alauf in Thomas Audon iz Francije.

S tem se je zaključila dolga RR in BW tekmovalna sezona za leto 2017 in prav je, da je bil zaključek prav pri nas, v božičnem vzdušjo pod taktirko Mirjam Kerpan Izak, predsednico Briljantine in hkrati predsednico svetovne Rock'n'Roll zveze WRRC.

Uradni rezultati:

http://www.wrrc.org/default.asp?iId=GFJKLH