Rokenrol državc 2019

Pa jih imamo - rock'n'roll državne prvake za leto 2019!

Bilo je napeto, razburljivo, z nekaj treme, malo nesreče, veliko sreče in, v kategoriji Main Class contact style, s "smučarsko razliko" nekaj stotink med prvakom in vice prvakom. Za emocije sta poskrbela Julija Horvat in Luka Brulc (TBA), naš edini Free style par, ki sta se čustveno za eno leto poslovila od tekmovalnih odrov, zaradi poškodbe pa navdušenemu občinstvu pokazala le del svojih izvrstnih akrobacij.

Glavna atrakcija večera so bili člani contact style, z nastopi, ki nikogar niso pustili ravnodušnega. Njihov finale je sodnik iz Hrvaške komentiral "Kot, da bi bili na finalu svetovnega pokala". Loti Marinko in Jaka Vrevc Žlajpah (PK Briljantina) sta postala državna prvaka, sledila sta jima Gaja Malovrh in Jaka Južnič (PK M), brona pa sta se veselila Ajda Zajc in Žiga Vrevc Žlajpah (PK Briljantina). Sama svetovna smetana, vsi trije pari so bili letos že finalisti vsaj enega uradnega mednarodnega WRRC tekmovanja. Z izvrstnim nastopom sta vse skupaj presenetila 4. uvrščena Teja Gajski in Jaka Jordan (PK Tržič), Evelin Arh in Blaž Rus, Vita Kremžar in Matevž Poličnik ter Špela Žmuc Škrap in Matija Leštan pa se bodo raje spominjali svojih polfinalnih nastopov. Čeprav se je obema finale izmaknil, sta bila tudi nastopa Nike Meglič in Matica Novaka ter Mije Zupan in Matica Toplaka, izvrstna.

Paulina Horvat in Miha Česnovar (PK M), med starejšimi mladinci, sta suvereno potrdila naslov državnega prvaka, prepričljivo pa sta zmagala tudi mlajša mladinca Iris Nučič in Jure Jordan (PK Tržič).

Med najmlajšimi, Mini pari, sta bila najboljša Tara Samardžija Pavletič in Gašper Jurovič (PK M), ženska formacija QUEEN B's iz Briljantine je dokazala, da lahko na njih računamo tudi na mednarodnih tekmah, med člani C pa sta Nana in Lovro Živič Pavček (PK M) s svojim nastopom pokazala, da ju lahko kmalu pričakujemo v višji kategoriji.

Večino parov čakajo poletne počitnice, Paulina in Miha pa potujeta še v olimpijski Soči po naslednjo dobro uvrstitev na svetovnem pokalu.

Contact

Vse razultate lahko najdete tukaj: http://pzs-tekmovanja.si/baza/rnr_mac/master.asp?ID=5