SLOVENIJA DRUGA NAJUSPEŠNEJŠA DRŽAVA V SOČIJU

http://www.paradaplesa.si/…

SLOVENIJA DRUGA NAJUSPEŠNEJŠA DRŽAVA V SOČIJU

Briljantina teens so postali drugo leto zapored svetovni prvaki. Težko bi opisala svoja čustva. Najlažje povem, da so to trenutki, ko mi je jasno, zakaj se grem ta rokenrol, čeprav je to šport, ki ga množice niti ne poznajo, od katerega (skoraj) nihče ničesar ne zasluži, za katerega porabim skoraj ves svoj prosti čas, a ga (ravno zato) preveva ena posebna energija vseh tistih, ki se v rokenrol preprosto zaljubimo. Svojo zmago smo dosegli na vrhunski način – sredi Rusije premagali same Ruse, saj formacije iz preostalih držav preprosto niso konkurenčne. Ruska RR-zveza je v zadnjih letih postala vzor vsem nam in organizacija njihovih tekmovanj je na ravni najvišjih športnih prireditev, scena pa spominja na evrovizijsko. Ice Cube Currling arena, Olimpijska vas v Sočiju, efekti na tekmi, polna dvorana dva večera so postregli s pravim naelektrenim vzdušjem.

Zaprisega tekmovalcev in sodnikov, ki smo jo na WRRC uvedli šele letos, da tekmi še poseben čar, v soboto pa je bila še posebej prikupna, saj sta jo družno izrekla dva mlada francoska plesalca, dvakratna evropska in svetovna prvaka. Tekma je bila znova vrhunska, v dveh dneh se je na odru zvrstilo pet rokenrol kategorij z več kot 700 plesalci iz 12 držav in kar v treh smo tudi Slovenci plesali v finalu. Sobotna tekma je pripadla parom. Simpatična mlada Francoza Marty dela Torre in Ophelie Portilio sta že drugič zapored postala svetovna prvaka in sta trenutno razred zase med mlajšimi mladinci, pri starejših mladincih sta slavila Madžara Laszlo Czanik in Dora Dobaj.

Slovenci smo imeli dva para med top 10. Jak Kavčič in Špela Žmuc Škrap sta bila 6. (ŠPK Akro), 7. tik pred finalom pa Jaka Jordan in Kaja Šmid iz Tržiča. Sodniki so v 1/4 finalu žal spregledali odlične nastope preostalih slovenskih reprezentantov: 16. SM Hana Brce-Matevž Poličnik (Briljantina), 19. MM Paulina Horvat- Miha Češnovar (PK M) in 20. Nika Meglič-Domen Žepič (Tržič).

Na tekmi za svetovni pokal med člani B sta Julija Horvat in Luka Brulc (PD PAN/PK M) kot že večkrat letos krojila sam vrh in premoč priznala samo nespornemu zmagovalcu letošnje sezone, paru iz Rusije, Konstantin Samojlov-Nastasia Gusarova. Drugemu mestu na tekmi sta dodala še 3. mesto v skupni uvrstitvi za svetovni pokal. Odlična 6. sta bila tudi Jaka Južnič in Gaja Malovrh (PK M).

Za šov med tekmo so poskrbeli odlični LED-plesalci, ki so vsaj dve ravni nad Slovenci, ki to zvrst promovirajo v šovu Slovenija ima talent. Pokale in priznanja sem podeljevala v družbi dve eminentnih gostov, ki sta na ruskih tekmah stalnica, novopečenega ministra za šport, nekdanjega sabljača Pavla Klobkova in enega najboljših gimnastičarjev v zgodovini Alekseja Nemova, ki zelo rad pride na naše tekme (in iz čigar rok sem v Moskvi prejela svojega oskarja).